Notícies d’interès

174 ofertes de pràctiques Odisseu arreu del territori rural Leader de Catalunya

Publicada a Convocatòries, Estudis, Novetats, Recursos. el Dissabte 10 de abril de 2021


Ja està en marxa la sisena edició del Pràcticum Odisseu, un programa que pretén incentivar l’estada de joves universitaris en pràctiques remunerades a empreses situades en municipis rurals. En aquests moments ja ha finalitzat el període perquè empreses i entitats presentin les seves ofertes de pràctiques i en aquesta edició 2021 en tenim un total de 174. Aquesta és la xifra més alta que s’ha arribat en totes les edicions del pràcticum: hi ha 46 ofertes més que l’any passat on s’enfilaven a 130.

En aquesta edició s’oferiran 82 ajuts de 900 € per les empreses i institucions del territori amb la voluntat de cofinançar el 50% de les pràctiques. Els i les estudiants han de realitzar mínim 300 hores, entre mitjans de juny i mitjans de setembre de 2021. L’estudiant rebrà una remuneració de 6 € mínim per hora treballada sumant un total de 1.800 € com a contraprestació total. Les persones interessades poden enviar la seva candidatura fins al 19 d’abril i poden optar a un màxim de 5 ofertes.

Enguany comptem amb un ventall ampli d’ofertes per àmbit professional: 37 d’administració, economia i dret; 35 de turisme, patrimoni i cultura; 25 de màrqueting, comunicació i disseny; 24 d’enginyeries i informàtica; 17 d’arquitectura i urbanisme; 12 d’educació, serveis socials, salut i lleure; 9 d’agronomia, veterinària i ciències de l’alimentació; 9 de ciències ambientals i geografia i 6 d’humanitats i arxivística. Pel que fa a la seva ubicació territorial, recomanem consultar el mapa de les ofertes disponibles clicant aquí. De les 174 ofertes disponibles, més de la meitat (90 per ser exactes) ofereixen possibilitat d’incorporació laboral un cop finalitzin les pràctiques.

Amb aquesta iniciativa del Pràcticum Odisseu es vol fomentar l’arrelament del jovent al territori i frenar el despoblament dels municipis de les àrees rurals. Odisseu incentiva els vincles del teixit empresarial del territori amb els i les estudiantes universitàries i així s’afavoreix la competitivitat empresarial i els contactes professionals relacionats amb aquests estudis.

Les entitats promotores del projecte Odisseu, amb el suport de la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, les universitats catalanes i l’AGAUR, l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, fan possible aquesta nova edició dels Ajuts al Pràcticum.

Per consultar el llistat complet de les ofertes de pràctiques d’Odisseu i accedir a tota la informació podeu entrar a la web, subscriure-us al butlletí o escriure a practicum@odisseujove.cat o bé contactar amb l’Oficina Jove o el grup Leader de la vostra comarca.