Projectes

Som dinamitzadors i aliats d’iniciatives per a joves

Projectes

El Servei Projectes de Joventut té delegades les competències d’execució en matèria d’instal·lacions juvenils i també redacta, executa i gestiona el Pla Comarcal de Joventut. Al mateix temps, treballa conjuntament amb 29 municipis de la comarca del Segrià.

Projectes en curs

Servei d’Informació Juvenil

Servei d’Informació Juvenil

El Servei d'Informació Juvenil ofereix informació i orientació sobre àmbits d'interès general. Ens pots demanar informació sobre la programació del Jove_Segrià (concursos, tallers, activitats...), activitats a nivell de municipis, realització de tràmits, inscripcions a cursos, etc....

En el cas de necessitar una atenció personalitzada ens pots contactar a:

Consell Comarcal del Segrià
C/Del Canyeret, 12 - Lleida · 973 054 800
joventut@segria.cat

Horari d'atenció:
De dilluns a divendres, matins de 09.00 a 14.00 h. /Tardes ens adaptem a les teves necessitats.

Sempre amb reserva prèvia.

Processos de Participació/Accions municipi a municipi

Processos de Participació/Accions municipi a municipi

Els i les joves teniu veu pròpia i  moltes coses a dir, compartir i decidir! Com actors que interveniu en la societat, podeu ser protagonistes fomentant la vostra participació activa i la presa de decisions en el marc d'associacions i institucions. Tens un projecte? Vols crear una associació juvenil? Et motiva el teu poble i et vols implicar??

El nostre objectiu és enfortir de manera conjunta el teixit associatiu del teu municipi a través de la promoció d'iniciatives i projectes liderats per grups de joves no associats i associacions juvenils.

Informació, formació i assessorament en:

 • Gestió associativa: amb recursos i serveis per tal de constituir, si s'escau, una associació, material per poder gestionar el dia a dia de la mateixa, conceptes i eines claus...
 • Gestió de projectes: planificació, disseny, avaluació i redacció de projectes.
 • Finançament associatiu: tipus d’ajuts i subvencions existents que poden ser útils per al finançament d’un projecte i/o activitat (tant a nivell públic com privat), com completar els impresos, quins aspectes cal tenir presents a l’hora de sol·licitar i rebre una subvenció...
 • Gestió legal, fiscal i comptable: constitució i modificació d’estatuts, impostos i taxes, disseny del pressupost de l’entitat o com portar la facturació, contractació, cotitzacions a la Seguretat Social...
 • Comunicació: com donar a conèixer una entitat i/o els seus projectes, fer difusió de les pròpies activitats a través de la comunicació 2.0., relacionar-se amb els mitjans de comunicació, elaborar un pla de comunicació...
 • Participació i equip humà: reflexió sobre l'organització interna com a grup per definir millor els rols, tasques, funcions i cuidar les relacions entre les persones que en formen part.
Referents d’Ocupació Juvenil

Referents d’Ocupació Juvenil

Tens entre 16 i 29 anys? Busques feina?  Ja no saps ni quin CV has de fer? Coneixes els recursos de treball? Et fa por l'entrevista de feina? Garantia Juvenil no et sona de res?

L'objectiu d’aquest programa és acompanyar i oferir atenció al col·lectiu jove en el seu procés d’orientació i/o assessorament formatiu i laboral facilitant la seva transició al mercat de treball.

Què hi trobaràs?

 • Suport en la recerca de feina (disseny de currículum, candidatures online...)
 • Orientació per trobar una formació que et motivi.
 • Acompanyament per tenir clar el teu objectiu laboral.
 • Tallers grupals.

També es facilita el disseny d’itineraris formatius i/o laborals personalitzats i en la millora de competències d’accés a l’ocupació oferint els recursos més convenients en funció de les característiques personals i/o socials de cadascú. Així s'assegura una resposta integral que impulsi la formació professionalitzadora del jove i una posterior inserció laboral de qualitat.

Pla de Salut Comarcal

Pla de Salut Comarcal

Servei d’Assessoria Jove de Salut dirigit específicament a la població jove dels 12 fins als 30 anys i destinat a orientar i resoldre els dubtes relacionats amb temes de salut: sexualitat, consums, alimentació, afectivitat, educació emocional, etc., amb la finalitat de promoure hàbits de vida saludable. Per mitjà d’aquest servei es pretén posar a l’abast dels i les joves, i les seves famílies, un recurs que els permeti aclarir dubtes, proporcionar noves eines per enfrontar-se als conflictes, reduir els riscos associats a la salut i detectar i intervenir en els casos que sigui necessari.

S’ofereix:

 • Servei d’assessorament personalitzat, confidencial i gratuït, que també es podrà utilitzar de forma anònima a través de la xarxa. No es tracta tant d’oferir tractament, o teràpia, sinó de proporcionar informació i orientació sobre els diferents assumptes que puguin tenir a veure amb la salut dels i les joves, derivant, en els casos que sigui necessari  als centres assistencials específics que corresponguin.
 • Xerrades als instituts. Es proposaran als instituts tallers basats en els principis pedagògics de l’aprenentatge significatiu, per treballar des d’una vessant dinàmica fomentada en la participació activa dels/les alumnes temes de l’àmbit de la salut, com les habilitats socials i pressió de grup, o l’educació afectiva i sexual.
 • Formació del professorat.
 • Xerrades o petits tallers de salut. S’organitzaran xerrades informals, amb petits grups de joves per tractar, debatre, plantejar dubtes, preocupacions i/o expressar les seves opinions sobre diferents temes que els afecten relacionats amb la seva salut i el seu benestar.
 • Elaboració de material informatiu i pedagògic destinat a famílies i educadors. Tant important com treballar amb els i les joves com orientar a les famílies i referents adults sobre com millorar la promoció de la salut i hàbits saludables en els més joves. S’elaborarà i difondrà periòdicament informació d’utilitat en l’àmbit de la salut per tal d’implicar a les famílies i als agents socials amb l’educació per a la salut de les persones joves.
Estrats – Sons de Ponent

Estrats – Sons de Ponent

És un tast aleatori d’una porció dels sons que es couen avui a Ponent. Un CD recopilatori en format compilació que exemplifica el gran ventall d’estils i llenguatges que abraça la música actual. Cada banda, amb la seva pròpia identitat, maduració i bagatge, forma una de les capes d’aquesta sedimentació sonora.

ESTRATS reivindica la producció quilòmetre 0, posant en relleu la bona feina dels i les nostres artistes, i ens emplaça a donar suport a l’escena de proximitat per potenciar el territori i el seu teixit cultural.

Makot Rock

Makot Rock

Festival i concurs de bandes emergents de Ponent. Iniciativa impulsada per Makot Rock, una associació sense ànim de lucre on es pretén difondre el Rock a la nostra comarca i a les Terres de Ponent esdevenint també una plataforma pel creixement de les formacions musicals del nostre territori.

Ancesa Jove

Ancesa Jove

L’Ancesa Jove va néixer de la voluntat dels joves d’organitzar una revetlla de Sant Joan (d’aquí el nom Ancesa) per tots/es els i les joves de la comarca, zona del baix Segrià. A partir d’aquí es van constituir com associació i ha esdevingut un projecte consolidat mancomunat de dinamització juvenil a la comarca. Els i les joves de l’associació dissenyen, organitzen i lideren una proposta d’activitats anual adreçada als i les joves, tot promocionant propostes artístiques locals de joves, creant espais de coneixença i cohesió, i enfortint l’arrelament al territori.

La finalitat d’aquesta iniciativa, i tenint en compte els eixos de treball anteriors, rau en el fet de generar una estructura de treball juvenil vinculada al territori (àmbit rural) que treballi per al desenvolupament dels i les joves per mitjà d’una proposta d’activitats anual.