Notícies d’interès
Jove_Segrià lluita contra el ciberassetjament
El Servei de Joventut "JoveSegrià" del Consell Comarcal del Segrià ha començat les accions del Pla de Salut i Educació Emocional als instituts de la comarca. Fins al gener, es fan formacions, tallers i debats dirigits tan a l’alumnat com al professorat dels instituts de la comarca. En total, hi participaran 850 estudiants de 1r a 4t d’ESO i mig centenar de mestres.
Les activitats tenen per objectiu treballar aspectes de prevenció i de sensibilització que afecten la salut del jovent com el ciberassetjament a les xarxes socials, la prevenció de la violència vinculada al gènere, l’educació emocional, la convivència o el creixement personal.
Aquest any, com a conseqüència de la pandèmia sanitària, es combinen accions presencials amb algunes de telemàtiques. De moment se n’han programat als instituts de Seròs, Almacelles, Torrefarrera i Alpicat.
A l’institut de Seròs uns 60 estudiants de 1r d’ESO han assistit al taller “Els valors de la convivència” de la mà de Tàctica 360o. També s’ha programat l’obra de teatre “#1000 likes” de Nus Cooperativa per a 241 estudiants de 2n i 3r d’ESO, una activitat que inclou un fòrum de debat sobre ciberassetjament. D’altra banda, el professorat ha rebut formació en format virtual mitjançant el Programa “Afluixa’t”, que té per objectiu enfortir les relacions de convivència i treball entre iguals.
Les activitats “Afluixa’t” i “#1000 likes” també es fan a l’institut d’Alpicat, adreçades a 69 alumnes i una vintena de professors.
A l’institut Canigó d’Almacelles està previst que una seixantena d’alumnes facin el taller “Els Valors de la Convivència” i 160 estudiants de 3r i 4t d’ESO participin en diverses sessions telemàtiques de l’acció “Històries visibles” sobre equitat de gènere. A més, al gener, 160 alumnes participaran en altres tallers complementaris en format virtual.
A l’institut Jon Solà de Torrefarrera s’ha programat per al mes de gener el teatre fòrum virtual "Codi Binari", a càrrec de la Fundació Ferrer i Guàrdia de Barcelona, que treballa la temàtica de les pantalles i les violències masclistes i LGTBIfòbiques. Hi participaran uns 200 alumnes.
El Pla de Salut Comarcal del Segrià es gestiona des del Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Segrià "JoveSegrià" i rep el suport de la Direcció General de Joventut i del Programa Salut i Escola.