Notícies d’interès

El Bo Cultural Jove 2024 de 400 € ja es pot demanar: Què és i qui pot sol·licitar l’ajuda estatal

Publicada a Associacionisme, Convocatòries, jove_segrià, Novetats, Societat i Cultura. el Dimecres 19 de juny de 2024


T'expliquem qui es pot beneficiar del Bo Cultural Jove 2024 per a joves, de quants diners és l'ajuda i com demanar l'ajuda estatal.

El Bo Cultural Jove 2024 és una mesura del Govern espanyol per revitalitzar i dinamitzar el sector cultural, així com per promoure les activitats de la cultura entre els joves. L’ajuda consisteix en una targeta prepagament, destinada a milers de persones arreu d’Espanya. T’expliquem tot el que has de saber sobre el Bo Cultural 2024 per a joves: a qui ve destinat concretament, de quants diners es tracta, en què es poden gastar i com aconseguir l’ajuda.

Si vas néixer el 2006, has de saber que ja pots sol·licitar el Bo Cultural Jove fins al 16 de setembre de 2024.

A qui va destinat el Bo Cultural 2024?

El Bo Cultural 2024 va dirigit a tots aquells joves que facin 18 anys durant l’any actual, entre l’1 de gener i el 31 de desembre; per tant, per a aquells que hagin nascut el 2006. Un altre requisit per rebre l’ajuda és haver nascut a Espanya, tenir aquí la residència legal o ser sol·licitant d’asil, desplaçat temporal o extutelat.

Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística, hi ha al voltant de 525.000 potencials beneficiaris en tot el país.

Fins quan es podrà demanar l’ajuda?

Des d’aquest dilluns, 17 de juny, els joves que facin 18 anys aquest 2024 poden sol·licitar el bo cultural de 400 euros i el termini finalitzarà el 16 de setembre.

Quants diners rebran els joves? On poden gastar el bo cultural?

Cada jove que sol·liciti el Bo Cultural 2024 obtindrà 400 euros. L’executiu central ha especificat els àmbits en què la població beneficiària de l’ajuda pot gastar els diners.

  • 200 euros com a màxim per gastar en arts escèniques: música en directe, cinema, museus, biblioteques, exposicions i festivals escènics, literaris, musicals o audiovisuals.
  • 100 euros com a màxim per gastar en productes físics: llibres, revistes, premsa, videojocs, partitures musicals, discos, CD, DVD i Blu-ray.
  • 100 euros com a màxim en subscripcions en plataformes musicals, de lectura o audiovisuals; compra d’audiollibres i llibres electrònics; subscripció per descàrrega de pòdcasts; videojocs en línia i premsa i revistes en línia.

Com aconseguir l’ajuda a la cultura?

La gestió del Bo Cultural 2024 per a joves es fa a través d’un web específic del Ministeri de Cultura i Esports.

  • Crea un compte a la pàgina web i verifica’l a través del teu correu electrònic.
  • Si ja tens 18 anys, utilitza la Cl@ve o el certificat digital per demanar-lo.
  • Si no has fet 18 anys, hauràs de sol·licitar Cl@ve amb registre avançat i hauràs de fer-ho presencialment en una oficina.
  • Pots demanar que un adult faci el tràmit per tu: haurà de tenir Cl@ve o certificat digital.