Notícies d’interès

El Consell Comarcal del Segrià col·labora un any més amb el “POSA’T LA GORRA” de l’AFANOC amb la compra de 200 gorres

Publicada a jove_segrià, Novetats, Salut, Societat i Cultura. el Dimecres 07 de febrer de 2024


És el quart any consecutiu que el Consell col·labora amb la festa dedicada als infants i adolescents amb càncer infantil, que aquest any se celebrarà diumenge 3 de març a la Seu Vella de Lleida.

El Consell Comarcal del Segrià ha col·laborat, per quart any, amb la campanya ‘Posa’t la gorra!’ que organitza l’AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya), amb la vocació de convertir el Consell en col·laborador habitual d’aquesta iniciativa benèfica i solidària.

La col·laboració s’ha articulat mitjançant l'àrea de joventut - Servei Comarcal de Joventut del "Jove_Segrià" - amb la compra de 200 gorres que es repartiran a infants, adolescents i joves vinculats a les activitats d'aquest servei.

Aquest dimarts s’ha fet l’entrega de les gorres, en un acte que ha comptat amb la presència de tots/es els/les professionals de l'àrea de joventut i Victòria Cano, delegada de l’AFANOC a Lleida. 

En aquest sentit, s'ha expressat el compromís del Consell Comarcal del Segrià en donar suport a actes solidaris com el ‘Posa’t la gorra!’, a la vegada que s'ha volgut fer un reconeixement públic a la tasca de l’AFANOC cap als infants i adolescents que pateixen càncer i a les seves famílies.

Per tot plegat, es fa una crida a tota la ciutadania a participar en la gran festa del que se celebrarà el diumenge 3 de març al matí a la Seu Vella de Lleida. 

La gorra d’aquesta edició és obra de la dissenyadora Tarsila Schubert @tarsilaschubert, artista de carrer d’origen brasiler que ha dedicat la seva vida a l’art.  Al frontal de la gorra hi apareix un ull amb els tons i forma de les sanefes. Un ull que és l’expressió de l’atenció, la cura i l’acompanyament ferm i continuat, necessari al llarg del procés del càncer infantil. El disseny presenta un ull que mira més enllà, un canvi de mirada sobre la realitat del càncer infantil, una mirada neta, objectiva però càlida i empàtica, que sense obviar la dificultat d’aquesta difícil realitat, s’enfoca i es dirigeix als aspectes sans de la malaltia.