Notícies d’interès

El Consell Comarcal del Segrià dona suport a l’AFANOC amb la compra de 150 gorres per lluitar contra el càncer infantil

Publicada a Associacionisme, jove_segrià, Novetats, Participació Juvenil, Recursos, Servei d'Informació Juvenil. el Divendres 09 de juliol de 2021


El Consell Comarcal del Segrià ha col·laborat amb la campanya 'Posa’t la gorra!' d’AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya). En concret, ho ha fet amb l'adquisició de 150 gorres en una iniciativa que, a més, no està tancada, atès que es podria ampliar amb la compra de 150 gorres més. Les gorres es repartiran entre els treballadors i treballadores del Consell i també se'n reservaran per a activitats juvenils.

La col·laboració s’articula a través del Servei Comarcal de Joventut "Jove_Segrià" del Consell Comarcal, que fins al moment ha destinat 450 euros a aquesta compra. Tot plegat, emmarcat dins la línia de suport i col·laboració del Consell Comarcal envers l’AFANOC i les seves iniciatives.

El vicepresident del Consell Comarcal, Toni Bosch, i la cap de l'àrea de Joventut de l'ens, Teresa Malla, han transmès personalment a la delegada d'AFANOC a Lleida, Victòria Cano, l'enhorabona per la gran tasca que realitza l'entitat i han encoratjat a altres ens públics del Segrià a donar suport a les seves iniciatives solidàries.

Cal recordar que l’AFANOC va posar en marxa el 'Posa't la gorra!' l'any 2001 amb l'objectiu de fer visible una realitat desconeguda, carregada d'estigmes i tabús: el càncer infantil, un procés que afecta i transforma la dinàmica de tota la família. Va ser per tal de donar a conèixer aquesta realitat i normalitzar la malaltia que es va llançar una campanya de sensibilització que, amb el temps, ha esdevingut la principal font de recursos de l’AFANOC.

Ara, amb la pandèmia de la Covid-19, aquest model perilla, ja que la celebració d’actes i esdeveniments solidaris de caràcter multitudinari no ha estat permesa durant l'últim any, motiu pel qual des de l’AFANOC s’està recorrent a l’ajut de les administracions, de les empreses i de la societat civil en general, i fent una crida per tal que es facin compres de gorres d’edicions anteriors o de la gorra d’enguany per regalar-les a tercers.