Notícies d’interès

El Consell Comarcal del Segrià fa arribar el Pla de Salut i Educació a 2.000 joves d’instituts

Publicada a Accions als INS, Novetats, Recursos, Salut, Servei d'Informació Juvenil. el Dijous 22 de febrer de 2024


Les activitats es duen a terme a través de l’Oficina Jove Comarcal "Jove_Segrià", el programa Suport a l’Ocupació Juvenil, Dinamització Cívica "Segrià Dinàmic" del Consell i els serveis del SIAD i SAI.

Les accions inclouen tallers d'educació emocional, valors, convivència, interculturalitat, prevenció d'assetjament, educació afectivosexual, violències de gènere i orientació laboral i educativa.

El Consell Comarcal del Segrià preveu fer arribar el Pla de Salut i Educació Comarcal aquest curs 2023-2024 a uns 2.000 joves, principalment de la franja d'edat dels 12 als 16 anys, amb accions a tots els instituts de la comarca del Segrià.

Aquestes actuacions se centren en la prevenció de la salut juvenil, la interculturalitat, les violències de gènere així com l’orientació educativa i laboral. Totes elles formen part de la Taula de Salut, Educació i Inclusió Comarcal.

Algunes de les accions ja implementades fan referència a: 

Programa Suport Ocupació Juvenil: Aproximadament uns 85 tallers amb relació a estudis, recerca de feina, recursos laborals, etc.

Accions Equip Segrià Dinàmic: Aproximadament uns 353 tallers amb relació a mites, estereotips, cohesió comunitària, antiracisme, reconeixement de la diversitat.

Tallers els Valors de la Convivència amb relació a valors, respecte, convivència i gestio emocional.

Aquestes accions es fan de manera conjunta mitjançant tres serveis del Consell Comarcal i coordinadament amb el Servei d’Informació i Atenció a la Dona i el Servei d'Atenció Integral LGBTI. Els tres serveis són Oficina Comarcal de Joventut del "Jove_Segrià", el programa Suport Ocupació Juvenil i el programa de Dinamització Cívica "Segrià Dinàmic".
En aquesta tasca hi treballa una trentena de professionals, entre tècnics del Consell i coordinadors pedagògics dels INS de la comarca.

Amb les activitats es treballen temes com l’educació emocional, les habilitats de vida i la orientació laboral, la prevenció d'assetjaments entre iguals i bullying, l'homofòbia i la xenofòbia, la igualtat o la salut mental, entre d’altres.
En les properes setmanes i mesos, el Consell Comarcal farà altres activitats en format de teatre fòrum i monòlegs amb debat als instituts INS Seròs, INS Alpicat, INS Canigó d’Almacelles i INS Joan Solà.

Qui durà a terme aquestes accions serà la Cia. NUS TEATRE amb “1000likes”, un espectacle de Teatre fòrum que presenta un cas de ciberassetjament escolar, patit per la protagonista principal. També el monòleg de Marina Marroquí “Eso no es Sexo”, un monòleg participatiu on es presenten recursos i eines per tal que els i les adolescents descobreixin el camí cap a una sexualitat “real, respectuosa, consentida, divertida, plaent i inclusiva”.

El Pla de Salut i Educació Comarcal del Segrià rep el suport dels municipis d’Almacelles, Almenar, Seròs, Torrefarrera, Alpicat i Alcarràs, a més de la Direcció General de Joventut i del Programa Salut i Escola.