Notícies d’interès

El Consell Comarcal del Segrià ha organitzat al 2021 la xifra rècord de cinc cursos en matèria de lleure amb un centenar d’inscrits

Publicada a Associacionisme, jove_segrià, Novetats, Participació Juvenil, Plans Locals de Joventut, Servei d'Informació Juvenil, Societat i Cultura. el Divendres 09 de juliol de 2021


Formen part dels Plans Locals de Joventut i projectes municipals en matèria de Joventut i reben el suport i la coordinació tècnica "Jove_Segrià".

El Servei de Joventut del Consell Comarcal del Segrià "Jove_Segrià" ha organitzat per aquest any 2021 un total de cinc cursos en matèria de lleure, la xifra més elevada mai assolida a la comarca.

Segons l'àrea de Joventut del Consell, l'èxit en la programació d'aquestes accions és en bona part degut a la situació de confinament i a les posteriors mesures de flexibilització. En total, en els diferents cursos hi ha hagut inscrits prop d'un centenar de joves de la comarca, i cal tenir en compte que un dels cursos encara no ha tancat la inscripció.

Des del Consell Comarcal del Segrià s’han ofert dos tipologies de curs: el Curs de Monitor/ora de Lleure Infantil i Juvenil, que consta de 310 hores i del qual se n’han realitzat quatre, i el Curs de Premonitor/ora de Lleure (20 hores), amb un.

Els cursos de monitor/a de lleure preparen l'alumne per tal d’intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil, capacitant-lo per organitzar, dinamitzar i avaluar aquestes activitats en el marc de la programació general d'una organització educativa i/o administració pública.

Els quatre cursos de monitor/a programats són, per ordre cronològic, el que es va fer al mes de març a Almenar, Alfarràs i Alguaire, i que va comptar amb 16 participants; els que es faran aquest juliol a Benavent de Segrià, Torrefarrera, Rosselló i Alpicat, amb les 25 places cobertes; el previst també al juliol a Almacelles, igualment amb les 25 places cobertes; i un altre que també es farà al juliol a Alcarràs i que té les inscripcions obertes. Pel que fa a l’únic curs de premonitor/a, ja s’ha iniciat a Alpicat, Torrefarrera i Rosselló amb les 25 places cobertes.

Aquests cursos són accions que formen part dels Plans Locals de Joventut i projectes municipals en matèria de Joventut. Reben el suport i la coordinació tècnica del Servei Comarcal de Joventut "Jove_Segrià" del Consell Comarcal, a la vegada que també són l’eix de treball del Pla Estratègic Comarcal de Joventut "Jove_Segrià'21".