Notícies d’interès

El Consell Comarcal del Segrià impulsa el Catàleg ESTRATS – SONS DE PONENT

Publicada a Associacionisme, jove_segrià, Novetats, Participació Juvenil, Recursos, Servei d'Informació Juvenil, Societat i Cultura. el Dijous 24 de febrer de 2022


Després de quatre CDs recopilatoris, l’àrea de Joventut del Consell “Jove_Segrià” segueix promocionant el talent musical de Ponent amb un catàleg en paper i un de digital per afavorir la contractació de grups locals

Ja s'han rebut una seixantena de sol·licituds per formar part del catàleg i es poden presentar propostes fins al 4 de març.

Més enllà de les tres edicions del recopilatori musical "ESTRATS – SONS DE PONENT" els anys 2019, 2021 i 2022 -en aquest cas amb doble CD-, en l’actualitat el Consell Comarcal del Segrià treballa per impulsar un catàleg de producció de música  km0.

El catàleg tindrà un doble format, en paper i digital. L'objectiu és oferir un recull complet de l’escena musical lleidatana i de Ponent amb la intenció de proposar una eina de divulgació i nexe d’unió entre els professionals de la música i les administracions i els ens locals per afavorir la contractació d’aquests grups musicals i difondre la seva tasca i ventall musical a les Terres de Ponent.

D'aquesta manera, es vol seguir reivindicant la producció musical km0, posant en relleu la bona feina dels i de les artistes locals, i emplaçant les administracions públiques a donar suport a l’escena de proximitat per potenciar el territori i el seu teixit cultural. Tot plegat per refermar la voluntat del projecte d’esdevenir un referent en matèria de promoció musical, acompanyament i descoberta de talent juvenil a Ponent.

De moment ja són 59 les propostes musicals rebudes per formar part del catàleg i es preveu arribar a una setantena. El termini de recollida de les propostes, que poden ser de qualsevol estil musical, acaba el 4 de març de 2022.

Per formar part del catàleg s'han de complir alguns requisits: no hi ha límit d'edat, tot i que es prioritzen formacions amb presència de persones d'entre 16 i 40 anys; els i les integrants han d'estar majoritàriament empadronades a municipis de la demarcació de Ponent; han de ser bandes en actiu, estables i amb la voluntat i capacitat per poder dur a terme actuacions; han de tenir capacitat per emetre factures; i han ser formacions amb temes propis.

Les persones i bandes interessades han d'omplir el següent formulari: https://forms.gle/AuhLxWhfnykvXXVs6 i enviar una fotografia de qualitat (mínim 300ppp) al correu electrònic joventut@segria.cat(link sends e-mail).

Una vegada acabi la fase de recollida de propostes i de disseny i producció, està previst distribuir 300 exemplars en paper del catàleg. També estarà disponible i actualitzat en format digital i en fitxes a la pàgina web jovesegria.cat.

Podeu trobar i consultar tota la informació a les xarxes socials @jovesegria.