Notícies d’interès

El Consell Comarcal del Segrià obre convocatòria per presentar les propostes musicals per al quart volum del CD ‘ESTRATS · SONS DE PONENT’

Publicada a Convocatòries, jove_segrià, Novetats, Participació Juvenil, Societat i Cultura. el Dijous 29 de juny de 2023


La data límit és el 19 de juliol, i de totes les peces presentades, se’n farà una selecció d’una vintena de temes.

La iniciativa, liderada per Jove_Segrià, vol seguir sent un referent en matèria de promoció musical, acompanyament i descoberta de talent juvenil a Ponent.

El Consell Comarcal del Segrià ha obert aquest dimecres, 28 de juny, la convocatòria per gravar el CD recopilatori ‘Estrats · Sons de Ponent-Vol. IV’. Fins al proper 19 de juliol, les formacions musicals de Ponent poden presentar una proposta musical original per participar al projecte. De totes les peces presentades, se’n farà una selecció d’uns vint temes.

Aquesta iniciativa segueix donant continuïtat a l’edició dels anys 2019, 2020 i 2021 (format de doble CD), valorada en clau d’èxit per tots els agents implicats. D’aquesta manera, el Servei Comarcal de Joventut “Jove_Segrià” referma la seva voluntat d’esdevenir un referent en matèria de promoció musical, acompanyament i descoberta de talent juvenil a Ponent.

La primera edició va comptar amb 20 formacions musicals, la segona amb 22 propostes i la tercera, en format de doble CD, amb 43. Al llarg d’aquestes tres primeres edicions s’han arribat a presentar més de 120 formacions musicals.

‘Estrats’ reivindica la producció quilòmetre 0, posant en relleu la bona feina dels i les nostres artistes, i ens emplaça a donar suport a l’escena de proximitat per potenciar el territori i el seu teixit cultural. Cada banda, amb la seva pròpia identitat, maduració i bagatge, forma una de les capes d’aquesta sedimentació sonora.

Els objectius de la iniciativa són sumar en el panorama musical de Ponent amb la voluntat de generar xarxa a nivell musical i fer front a algunes de les principals necessitats del sector, com són els espais de creació musical, els espais de producció i promoció, la xarxa de sales i esdeveniments, el reconeixement, la visibilitat de la marca #ponent, construir teixit i augmentar la contractació d’aquestes formacions, així com el fet d’obrir portes i apropar indústria musical i de management.

 ‘Estrats’ es reafirma, doncs, com a projecte en aquesta quarta edició amb l'objectiu de potenciar la bona línia de treball donant suport a l’escena de proximitat per impulsar el territori i el seu teixit cultural vinculat a la producció musical. També té la voluntat de generar accions d’apropament del sector de la indústria musical en format de networkings i/o accions formatives de treball.

Per poder participar, cal enviar un correu electrònic a estratsponent@gmail.com(link sends e-mail)  esmentant el nom de la proposta musical, el títol del tema i una breu biografia, i adjuntar un tema en format wav degudament mesclat i masteritzat.

Alguns dels criteris de selecció són la qualitat del tema i de l’enregistrament, la diversitat d'estils en el recopilatori ‘Estrats’ que posi en valor la música de Ponent i la seva representativitat, la paritat de gènere, els temes originals i propis, la presència jove i la descoberta de nou talent i/o les noves propostes musicals amb formacions consolidades.

Els grups han de ser de la demarcació de Ponent (mínim un membre) o tenir una vinculació amb aquesta, i han de ser formacions musicals en actiu, amb treballs editats recents o singles.

Per altra banda, el Consell Comarcal del Segrià segueix treballant per l’edició del catàleg ‘Estrats · Sons de Ponent’, un catàleg en format guia de recursos (en paper i en digital) per fomentar la contractació d’aquestes formacions.

La iniciativa rep el suport econòmic i tècnic de la Direcció General de Joventut i del Servei de Joventut “Jove_Segrià” del Consell Comarcal del Segrià.

Per a més informació podeu contactar a joventut@segria.cat