Notícies d’interès

El Consell Comarcal del Segrià presenta el CD ESTRATS – SONS DE PONENT amb diverses actuacions musicals a Almenar

Publicada a jove_segrià, Novetats, Participació Juvenil, Societat i Cultura. el Dissabte 13 de novembre de 2021


La Sala 1 d’Octubre d’Almenar es va vestir de gala, aquest dijous al vespre, per a la presentació d’Estrats III-Sons de Ponent i l’entrega dels CD’s a les bandes que integren el projecte liderat pel Servei de Joventut “Jove_Segrià” del Consell Comarcal del Segrià.

Teresa Malla, alcaldessa d’Almenar i cap de l’Àrea de Cultura i Joventut del Consell Comarcal del Segrià, va ser l’encarregada de donar la benvinguda i obrir l’acte. Malla va agrair als grups musicals la massiva participació en la tercera edició de la iniciativa i va felicitar els seleccionats tot dient que “és un orgull per al Consell Comarcal poder comptar amb tot aquest talent jove i poder tirar endavant un projecte que dona suport i projecció a la creació musical de Ponent”. Així, va mostrar-se satisfeta de poder fer la presentació amb un acte amb música en directe, donat que en la segona edició del CD no es va poder fer per la pandèmia.

Pel que fa a la presentació d’Estrats III-Sons de Ponent, aquesta va anar a càrrec de David Lesan, referent de joventut del Consell Comarcal del Segrià, Servei “Jove_Segrià”, i va incloure el lliurament dels CD’s a les bandes i formacions musicals que han pres part en aquesta tercera edició del projecte.

La festa també va comptar amb la presentació de les Beques Cases de la Música, que va anar a càrrec de Pau San Martín Mezquida, tècnic referent del programa Casa de la Música Terres de Lleida, a més de les actuacions musicals en directe de Joan Lozano, de Lia Auris amb Lluís Sánchez (Vernal) i de Neptú. Lozano, membre fundador de Rosas Rojas i alma mater de Mister Jones, va presentar el seu nou format i banda, Lozano y Los Frentes Abiertos, en què l’acompanyen Xavier Monge, Josep Maria López i Lluís Boix, mentre que Lia Auris, integrant del grup Jukebox i coneguda per la seva participació al programa ‘Oh Happy Day!’ de TV3, va actuar acompanyada de Lluís Sánchez (Vernal) per presentar el seu primer single ‘I'll Tell Her', en col·laboració amb Argibtzz. Per la seva part, Neptú, nom artístic de Vicent Monfà, va posar sobre l’escenari la nova proposta d’aquest jove músic i productor lleidatà, marcada pel talent i la creativitat.

Aprofundint en el tercer volum d’Estrats-Sons de Ponent, cal destacar que inclou 43 propostes musicals en dos CD’s recopilatoris dels quals se n’han fet 2.000 còpies, la meitat de les quals van destinades a les bandes i l’altra meitat a distribució pròpia. A aquestes còpies, caldrà sumar-li al desembre 4.000 més que es distribuiran per mitjà de la revista ‘Enderrock’.

Pel que fa al contingut dels dos recopilatoris, presenten dos estils ben marcats. El primer reuneix estils en la línia del jazz, el rap, la música urbana, el R&B, el folk, el pop íntim, el reggae i el mestissatge, amb artistes com ara Anser & Hoven & Neptú, Lasta Sanco, Yung Rajola, Lia Auris, Vernal, Asori, Eskifits, Segon Passeig, Koers, Enzel, Helen, Manger, Food4Soul, Pixie Dixie, Rap&Sax, Sune, Rabadab, Joan Blau, El Petit de Cal Eril, Uënsdei, Hoven, Marc VI i Tito T & Neus Fité & Naxx.

Al segon predominen el rock, el metal, el punk, l’indie, el rap, el rapcore i el Thrash Metal, amb Jon Marom, Ciniko & Lágrimas de Sangre, Shad Demn, Pinut, Ego, Fox System, Ars Moris, Hollow Cry, Tinezmith, Lozano y Los Frentes Abiertos, La Família Torelli, Rostoll, BlindPoint, NUDA, Fortys, Edu Escaño, Steinbock, El Canal, I-Nuits i Brainwashed.

Amb la iniciativa, el Consell Comarcal del Segrià vol donar continuïtat a les edicions dels anys 2019 i 2020 d’Estrats-Sons de Ponent, reivindicant la producció quilòmetre 0, posant en relleu la bona feina dels i de les nostres artistes, i emplaçant les administracions públiques a donar suport a l’escena de proximitat per potenciar el territori i el seu teixit cultural. Tot plegat per refermar la voluntat del projecte d’esdevenir un referent en matèria de promoció musical, acompanyament i descoberta de talent juvenil a Ponent.

Fotos by @ponentrock