Notícies d’interès

El Consell Comarcal Segrià ja disposa de les 6.000 còpies del CD ESTRATS · SONS DE PONENT

Publicada a Associacionisme, jove_segrià, Novetats, Participació Juvenil, Societat i Cultura. el Diumenge 17 de setembre de 2023


Aquest any 2023 aquesta iniciativa arriba al seu IV volum. En quatre anys de projecte, s'han presentat més de dues-centes propostes, de les quals se n'han selccionat 120 que han format part dels diferents àlbums recopilatoris.

El Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Segrià - Servei ‘JoveSegrià’ - començarà a treballar aquest setembre la difusió d'aquestes 6.000 còpies.

El Consell Comarcal del Segrià ja disposa de 2.000 còpies inicials del quart volum d’Estrats·Sons de Ponent, un treball que inclou 24 propostes musicals d'una selecció de 42, un miler van destinades a les bandes i les 1.000 restants són per a distribució pròpia. A aquestes còpies, caldrà sumar-li les 4.000 còpies de la Revista Enderrock, ja distribuides aquest setembre amb el núm. 354.

Veure notícia: https://tuit.cat/5vIRr

‘Estrats’ reivindica la producció quilòmetre 0, posant en relleu la bona feina dels i de les nostres artistes, i emplaça les administracions públiques a donar suport a l’escena de proximitat per potenciar el territori i el seu teixit cultural. Cada banda, amb la seva pròpia identitat, maduració i bagatge, forma una de les capes d’aquesta sedimentació sonora. Segons els organitzadors, ‘Estrats’ “no és una selecció, tampoc és un premi o concurs, volem que sigui un espai de trobada, de reunió, una plataforma de treball de l’escena de Ponent on allò que prima és el fet de sumar en clau d’escena musical a les terres de Lleida”.

En aquets 4rt volum es destaca:

  • La presència femenina amb un total de fins a 10 propostes musicals.
  • La diversitat lingüística i la presència del lleidatà.
  • La qualitat i diversitat de propostes musicals, fins a 9 estils diferents.

S'hi poden escoltar nous artistes ja reconeguts com Sexenni, Yung Rajola, Selva Nua o Alidé Sans, que donen força i prestigi al recull, i el punk i el thrash també hi agafen força amb grups com Gos Mullat i Noisedrome. I, sobretot, permet descobrir joves cantants amb molta projecció, que formen part d’una generació liderada per La Niña Paracaídas, Bru, Ares Gratal, Ellen & Simona, Olga Zoet, Abril i Xènia Páez.

El disc és una iniciativa del Consell Comarcal del Segrià amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i la coordinació de l’equip d’Estrats, format per Tole Torelli, Jordi Bonilla i David Lesan.

En la línia de fomentar la música del territori, Estrats està treballant en l’edició d’un catàleg de bandes i artistes per facilitar la seva contractació tant a Lleida com a la resta de Països Catalans. El catàleg tindrà un doble format, en paper i digital, i es farà arribar a ajuntaments, comissions de festes, programadors i sales de concerts.