Notícies d’interès

El Servei Comarcal de Joventut del Segrià ofereix una jornada de formació per al bon desenvolupament de la campanya dels casals i campaments d’aquest estiu

Publicada a Associacionisme, Novetats, Recursos, Societat i Cultura. el Dimarts 13 de juny de 2023


Com ja és habitual cada any en aquestes dates, el Servei de Joventut Jove_Segrià del Consell Comarcal va organitzar aquest dijous una formació telemàtica sobre el decret de lleure, prèvia a l’inici de la campanya de casals d’estiu.

El vicepresident del Consell, Toni Bosch, va ser l’encarregat de donar la benvinguda a una jornada que, amb el Servei Comarcal de Joventut Jove_Segrià al capdavant, va comptar amb 40 participants, principalment tècnics/ques de joventut i entitats del sector del lleure i de l'esport. Cal remarcar, igualment, que per part de la Direcció General de Joventut de la Generalitat, hi van participar Joana Terré Baldomà, Coordinadora territorial a Lleida, i Jaume Solsona, tècnic de la Coordinació Territorial.

L'objectiu d'aquesta sessió era formar les entitats i ens locals en aquesta matèria, així com resoldre els dubtes que poguessin tenir en relació amb el decret de lleure. També es va posar una especial atenció al fet de planificar adequadament la campanya de casals d'estiu 2023, facilitant tota la documentació pertinent i tenint especial cura i atenció envers el col·lectiu al qual va adreçat aquest lleure, que són les persones menors de 18 anys.

Pel que fa als temes tractats, en primer lloc es va treballar en el coneixement i la difusió del decret de lleure (Decret 267/2016, de 5 de juliol), així com en el seu compliment, valorant aspectes com ara les assegurances, les ràtios de participants, el procés de comunicació i el Registre Oficial de Professionals del Lleure.

També es van tractar aspectes com ara el reforç de la coordinació amb el sector del lleure juvenil, les mesures per garantir la seguretat dels nois i noies en la seva participació a les activitats, i les situacions vinculades a possibles restriccions que poden afectar al consum d’aigua i/o onades de calor, sequera i risc d’incendis.

Cal recordar que, l’any 2022, el Segrià va ser la comarca lleidatana que va concentrar el nombre més alt de participants en els casals d’estiu, amb un total de 9.840 infants i joves en 229 activitats. D’aquests, un 9.581 va ser en casals de vacances, seguits pels que van anar d’acampades i per últim els que van participar en rutes.

És per aquest motiu que, des del Consell Comarcal del Segrià, i a través del Servei de Joventut, es dona una gran importància a aquesta formació, de manera que, una vegada s’hagin constituït els nous ajuntaments, el Consell farà una formació específica per a regidors i regidores.

Informació i normativa: https://tuit.cat/n2w7Y