Notícies d’interès

El tercer volum ESTRATS – SONS DE PONENT arriba en format de doble CD amb 43 propostes musicals

Publicada a Convocatòries, jove_segrià, Novetats, Societat i Cultura. el Divendres 21 de maig de 2021


El tercer volum d’Estrats-Sons de Ponent serà doble i inclourà 43 propostes musicals, en una iniciativa del Consell Comarcal del Segrià que també ofereix com a novetat la creació de la beca ‘Talent Jove’, vinculada al projecte i que ha recaigut en Hoven.

El termini de presentació de creacions musicals per al nou volum d’Estrats-Sons de Ponent va acabar el passat 16 d’abril i va comptar amb un total de 60 propostes, superant les xifres dels volums anteriors. Aquest fet posa en evidència un any més l’inqüestionable talent i la producció actual del panorama musical de les terres de Ponent.

És tenint en compte aquesta elevada participació, així com la gran qualitat de les propostes, que des del Consell Comarcal del Segrià es va evidenciar la necessitat d’un format en doble CD. Així, per aquesta tercera entrega s’han seleccionat 43 propostes a través de les quals es volen posar en escena l’emergència, les noves formacions musicals, la joventut i els estils minoritaris, però també fer un reconeixement a formacions consolidades i donar un impuls al sector davant la greu situació que travessa arran de la pandèmia.

Estrats reivindica, doncs, la producció quilòmetre 0, posant en relleu la bona feina dels i de les nostres artistes, i emplaça a les administracions públiques a donar suport a l’escena de proximitat per potenciar el territori i el seu teixit cultural. Cada banda, amb la seva pròpia identitat, maduració i bagatge, forma una de les capes d’aquesta sedimentació sonora. Segons els organitzadors, Estrats “no és una selecció, tampoc és un premi o concurs, volem que sigui un espai de trobada, de reunió, una plataforma de treball de l’escena de Ponent on allò que prima és el fet de sumar en clau d’escena musical a les terres de Lleida”.

Per tot plegat, en aquesta tercera edició podrem trobar dos recopilatoris amb estils ben marcats, el primer d’ells reuneix estils en la línia del jazz, el rap, la música urbana, el R&B, el folk, el pop íntim, el reggae i el mestissatge, amb artistes com Anser & Hoven & Neptú, Lasta Sanco, Yung Rajola, Lia Auris, Vernal, Asori, Eskifits, Segon Passeig, Koers, Enzel, Helen, Manger, Food4Soul, Pixie Dixie, Rap&Sax, Sune, Rabadab, Joan Blau, El Petit de Cal Eril, Uënsdei, Hoven, Marc VI i Tito T & Neus Fité & Naxx.

El segon és un viatge per estils on predominen el rock, el metal, el punk, l’indie, el rap, el rapcore i el trash metal, amb Jon Marom, Ciniko, Shad Demn, Pinut, Ego, Fox System, Ars Moris, Hollow Cry, Tinezmith, Lozano, La Família Torelli, Rostoll, BlindPoint, NUDA, Fortys, Edu Escaño, Steinbock, El Canal, I-Nuits i Brainwashed.

Aproximadament es faran unes 6.000 còpies que veuran la llum aquest juny de 2021 amb presentació pública i la distribució per mitjà de la revista ‘Enderrock’.

Amb aquesta iniciativa, el Consell Comarcal del Segrià vol donar continuïtat a les edicions dels anys 2019 i 2020, tot refermant la seva voluntat d’esdevenir un referent en matèria de promoció musical, acompanyament i descoberta de talent juvenil a Ponent. La primera edició va comptar amb 20 formacions musicals i la segona amb 22 propostes. Al llarg d’aquestes tres primeres edicions, s’han arribat a presentar fins a 142 formacions musicals.

Més enllà del CD recopilatori Estrats, en la convocatòria per aquest 2021 destaca també la beca ‘Talent Jove’, que recaurà en Hoven, nom artístic del jove lleidatà Pol Joven, qui després del pas per Thinkin’ Wild, ja fa uns anys que ha engegat el seu projecte íntim i personal. La beca està valorada en uns 1.500 euros i anirà destinada a la producció del seu nou treball.

Hoven és un nou projecte indie-folk en què la jove promesa de Ponent s'inspira en viatges, paisatges i vivències, i les obres agafen referències d’artistes com Ben Howard, Bon Iver, John Prine o John Denver. Des de l’organització, s’ha destacat la gran qualitat musical d’aquesta proposta i la seva projecció de futur.

De la mateixa manera, cal destacar que en l’actualitat el Consell Comarcal del Segrià també està treballant per materialitzar diferents accions formatives d’acompanyament i suport a la creació i producció musical, així como en la creació d’un catàleg en format guia de recursos Estrats-Sons de Ponent per fomentar la contractació d’aquestes propostes. La iniciativa rep el suport econòmic i tècnic de la Direcció General de Joventut i del Servei de Joventut ‘JoveSegrià’ del Consell Comarcal del Segrià.