Notícies d’interès

Els casals d’estiu del Segrià d’enguany comptaran amb uns 7.000 participants i 142 activitats

Publicada a Associacionisme, Convocatòries, jove_segrià, Novetats, Participació Juvenil, Societat i Cultura. el Divendres 09 de juliol de 2021


Des del Servei de Joventut del Consell Comarcal s’han impulsat un seguit d’actuacions de cara a preparar aquestes activitats.

La millora de la situació sanitària ha facilitat que hi hagi un increment de l’oferta i la demanda.

Els casals d’estiu programats per aquesta campanya a la comarca del Segrià comptaran amb uns 7.000 participants. El Consell Comarcal del Segrià, mitjançant el Servei "Jove Segrià" dóna suport a totes les activitats d’aquesta mena que es desenvolupen durant l’estiu, la majoria de les quals es posen en marxa a principis de juliol. Fins al moment, s’han notificat un total de 142 activitats, repartides entre 96 casals de vacances, 42 casals esportius, 2 colònies i 2 acampades.

Totes aquestes activitats es regeixen en base a la normativa del Decret del Lleure-Decret 267/2016, de 5 de juliol, de les activitats d'educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys, i es tenen també en compte els criteris per a desenvolupar les activitats d’educació en el lleure en el marc de la pandèmia per Covid-19. En aquest darrer sentit, cal remarcar que respecte l'any 2020 s’ha produït un increment tant de la demanda com de l'oferta, en gran mesura gràcies a la flexibilització de la situació sanitària, tot i que els organitzadors continuen aplicant escrupolosament tots els protocols anti-Covid.

D’altra banda, també cal remarcar que des del Consell Comarcal del Segrià s’han impulsat un seguit d’actuacions de cara a preparar aquestes activitats d’estiu. Així, s’ha efectuat una campanya de difusió per mitjà de xarxes socials, s’han dut a terme dos accions de formació en format virtual que han comptat amb 70 participants, s’han efectuat 120 atencions/orientacions i s’han tramés correus informatius.

Podeu obtenir més informació sobre aquestes activitats d’estiu al web www.estiuamblleure.cat i també a través del Servei Comarcal "Jove_Segrià" del Consell Comarcal del Segrià.