Notícies d’interès

En marxa una campanya del Consell Comarcal del Segrià per fomentar el civisme i la convivència a les piscines municipals

Publicada a jove_segrià, Novetats, Recursos, Servei d'Informació Juvenil, Societat i Cultura. el Dimarts 12 de juliol de 2022


‘Al Segrià, piscines cíviques’ vol fomentar actituds respectuoses i una experiència més inclusiva, diversa i segura als recintes de bany de la comarca.

El Consell Comarcal del Segrià ha posat en marxa la campanya ‘Al Segrià, piscines cíviques’, orientada a fomentar bones praxis de cohesió veïnal i convivència a les piscines municipals d’arreu de la comarca. Aquesta és la segona edició de la campanya emmarcada dins el projecte transversal ‘Al Segrià, iguals’.

La campanya l’ha presentat aquets dimarts el vicepresident del Consell Comarcal, Toni Bosch, juntament amb les dinamitzadores juvenils del programa ‘Joves amb vulnerabilitat’ i les persones referents de les àrees d’Igualtat i Joventut del Consell Comarcal, impulsores de la iniciativa.

La campanya va adreçada a tothom, en especial a totes aquelles persones que fan ús de l’espai de les piscines municipals, amb l’objectiu d’afavorir una experiència més inclusiva, diversa i segura en aquests espais al llarg d’aquest estiu. En concret, es vol fomentar actituds positives i de respecte que facilitin la convivència entre les i els joves, proporcionar bones praxis de cohesió veïnal i minimitzar les conductes discriminatòries, resultat de la rumorologia, els prejudicis i els estereotips.

‘Al Segrià, piscines cíviques’ consta de dos cartells complementaris. La primera imatge presenta la campanya i el seu eslògan ‘Fem de les piscines uns entorns més segurs, respectuosos i inclusius’; la segona, enumera un seguit de bones praxis que totes les persones usuàries de les piscines municipals poden seguir per mantenir una bona convivència, com ara respectar l’espai personal de cadascú, recordar que les persones i els cossos són diversos, respectar la intimitat de la resta de persones, relacionar-se des del respecte mutu i tenir en compte que la diversitat és enriquidora.

Els cartells es faran arribar a tots els ajuntaments del Segrià per tal que en facin difusió als recintes de les piscines municipals. També es farà una campanya a les xarxes socials del Consell.