Notícies d’interès

Es presenta el Projecte “AL SEGRIÀ, IGUALS”, amb diverses accions per la igualtat de gènere i contra les violències masclistes

Publicada a Novetats, Participació Juvenil. el Dissabte 10 de abril de 2021


El Consell Comarcal del Segrià, amb el suport de la Diputació de Lleida, ha endegat el projecte transversal de promoció de la igualtat de gènere i contra les violències masclistes "Al Segrià, iguals", que contempla diferents accions a la comarca en els àmbits institucional, educatiu, d'oci, esportiu i comunitari.

El vicepresident del Consell Comarcal, Toni Bosch, ha explicat que en l'àmbit de l'oci, el projecte inclou la campanya "El Segrià, lliure d'agressions sexistes", en què una de les principals accions serà la instal·lació en esdeveniments culturals o d'oci, en col·laboració amb els municipis, de dues carpes itinerants que seran punts d'atenció i sensibilització "punts lila", que aniran acompanyades de formació prèvia de poder fer una atenció de qualitat i d'acord amb els protocols a les víctimes d'agressions sexistes: “el Consell Comarcal ha format una dotzena de professionals per formar tècnics i regidors per poder fer les actuacions correctes en els punts liles que hi hagi en festes majors o altres actes” . Bosch ha destacat que “l’objectiu és erradicar la violència masclista al Segrià, on l’any passat va haver-hi 83 dones víctimes de violència masclista i aquest any més del 50 per cent de les dones ateses pel SIAD són víctimes d’aquesta lacra de la societat.”

D’altra banda, es donarà informació preventiva als veïns i veïnes i es distribuirà material de marxandatge de color lila com bosses de roba, mascaretes, gots reutilitzables i polseres. Així mateix, es promourà una campanya d'adhesió entre els comerços i establiments de la comarca, amb adhesius lila que els identifiquin com espais lliures d'agressions sexistes.

El projecte també vol promoure la igualtat en l'esport. Abans de l'estiu es farà un torneig de pàdel mixte que es disputarà a diverses pistes de la comarca.

En l'àmbit comunitari, es preveu fer rutes exploratòries per a la detecció d'espais públics que podrien millorar la seguretat. De fet, fa unes setmanes ja es va realitzar un curs sobre urbanisme amb perspectiva de gènere amb la finalitat de dissenyar espais més inclusius i segurs.

En l'àmbit educatiu, s'ha posat en marxa la iniciativa "Motxilla lila", amb la qual s'han repartit 40 motxilles de color lila, 320 llibres sobre igualtat, empoderament femení i diversitat familiar i una guia d'ús a totes les escoles de primària del Segrià amb l'objectiu de promoure la igualtat entre la canalla. També s'organitzaran xerrades, cinefòrums i tallers per promoure la igualtat de gènere.

En la presentació del projecte, també ha assistit la diputada d’Igualtat de la Diputació de Lleida, Helena Martínez.

La diputada ha felicitat el Consell Comarcal del Segrià per la transversalitat del projecte i ha lloat la seva tasca: “els consells comarcals són estructures molt pròximes a la població i la ciutadania i són administracions que poden aconseguir veritables transformacions a la societat.” També ha anunciat que aquest any s’incrementarà en un 50% la dotació del pla econòmic destinat als consells comarcals i el Conselh Generau d’Aran per a polítiques d’igualtat.