Notícies d’interès

ESTRATS III-SONS DE PONENT viu la seva posada de llarg a Barcelona de la mà de la revista ‘ENDERROCK’

Publicada a jove_segrià, Novetats, Participació Juvenil, Societat i Cultura. el Dijous 16 de desembre de 2021


L’Antiga Fàbrica Estrella Damm va acollir les actuacions de Hoven, Neptú, Ese de la Cinta i Valdivia, Yung Rajola i Marc Vi, EGO i Lasta Sanco, en una festa a la que hi van assistir el vicepresident Toni Bosch i la cap de Cultura i Joventut, Teresa Malla.

Ese de la Cinta & Valdivia - Música Urbana des de la capital del Segrià

La vetllada va servir per presentar el número de desembre de la revista ‘Enderrock’, que durà encartats 4.000 exemplars del doble CD d’aquesta iniciativa del Servei de Joventut “Jove_Segrià” del Consell Comarcal del Segrià.

L’Antiga Fàbrica Estrella Damm va servir com a escenari per a la posada de llarg a Barcelona del doble CD Estrats III-Sons de Ponent, un projecte liderat pel Servei de Joventut “Jove_Segrià” del Consell Comarcal del Segrià que compta amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut.

Va ser aquest dimecres al vespre dins la festa Enderrock Sona, celebrada en motiu de la presentació del número de desembre de la revista ‘Enderrock’, publicació que en aquesta edició ofereix un complet informe sobre l’actualitat de la música a Ponent, a més de dur encartats 4.000 exemplars del doble CD Estrats III.

Lasta Sanco - Un cant d'esperança i vida a ritme de pur mestissatge des de Cervera - Fotografía Carles Rodríguez

L’esdeveniment musical el va presentar Lluís Gendrau, director de la Revista Enderrock i Jordi Bonilla, jove periodista de ponent i autor de l’article “Ponent, l’escena llunyana” que repassa l’estat actual de la música de les nostres terres.

El Consell Comarcal del Segrià va estar representat pel vicepresident Toni Bosch i per la cap de l’àrea de Cultura i Joventut, Teresa Malla, a més del tècnic de Joventut, David Lesan. Malla va aprofitar la seva intervenció per agrair a Estrella Damm i a ‘Enderrock’ la possibilitat de donar a conèixer a Barcelona els grups de Ponent i totes les bandes col·laboradores, tot remarcant la importància que té, per a l'escena musical de Ponent, que aquesta “soni i ressoni més enllà” de casa nostra.

La cap de Joventut va refermar l'aposta del Consell Comarcal del Segrià i de Jove Segrià “pels grups musicals de Ponent i pel talent jove”, a la vegada que va posar en valor “la quantitat, la qualitat i la diversitat de les propostes” presentades a la tercera entrega d’Estrats, com ho prova el fet que “ha hagut de fer-se doble”. Teresa Malla va acabar convidant tothom a “descobrir el talent musical de Ponent”.

Alguns dels músics que han participat en el nou volum d’Estrats van actuar a la festa. És el cas de Hoven, Neptú, Ese de la Cinta i Valdivia, Yung Rajola i Marc Vi, EGO i Lasta Sanco, que van passar per l’escenari després que El Petit de Cal Eril –portada de la revista– presentés el seu darrer treball, ‘N.S.C.A.L.H.’.

Cal remarcar que el número 325 de la revista ‘Enderrock’ atorga un gran protagonisme a la música de Ponent, atès que es repassa l'escena musical de les comarques lleidatanes, es coneix a cadascun dels artistes que participen en la iniciativa Estrats d'enguany, i s'entrevisten alguns dels artistes de Ponent del moment, com Joan Blau, Yung Rajola i Vernal. Com és habitual, la revista es pot adquirir a quioscos i llibreries, o en format digital a través de la plataforma iQuiosc.cat.

Aprofundint en el tercer volum d’Estrats-Sons de Ponent, inclou 43 propostes musicals en dos CD’s recopilatoris dels quals se n’han fet 2.000 còpies, la meitat de les quals van destinades a les bandes i l’altra meitat a distribució pròpia. A aquestes còpies, cal sumar-li les 4.000 que ara es distribueixen amb la revista ‘Enderrock’.

Pel que fa al contingut dels dos recopilatoris, presenten dos estils ben marcats. El primer reuneix estils en la línia del jazz, el rap, la música urbana, el R&B, el folk, el pop íntim, el reggae i el mestissatge, amb artistes com ara Anser & Hoven & Neptú, Lasta Sanco, Yung Rajola, Lia Auris, Vernal, Asori, Eskifits, Segon Passeig, Koers, Enzel, Helen, Manger, Food4Soul, Pixie Dixie, Rap&Sax, Sune, Rabadab, Joan Blau, El Petit de Cal Eril, Uënsdei, Hoven, Marc VI i Tito T & Neus Fité & Naxx.

Al segon predominen el rock, el metal, el punk, l’indie, el rap, el rapcore i el Thrash Metal, amb Jon Marom, Ciniko & Lágrimas de Sangre, Shad Demn, Pinut, Ego, Fox System, Ars Moris, Hollow Cry, Tinezmith, Lozano y Los Frentes Abiertos, La Família Torelli, Rostoll, BlindPoint, NUDA, Fortys, Edu Escaño, Steinbock, El Canal, I-Nuits i Brainwashed.

Amb la iniciativa, el Consell Comarcal del Segrià vol donar continuïtat a les edicions dels anys 2019 i 2020 d’Estrats-Sons de Ponent, reivindicant la producció quilòmetre 0, posant en relleu la bona feina dels i de les nostres artistes, i emplaçant les administracions públiques a donar suport a l’escena de proximitat per potenciar el territori i el seu teixit cultural.