Agenda jove_segrià

XXIV Fòrum d’Estudis sobre la Joventut 2023

  • Dia i hora: 16 novembre - 17 novembre 2023 - Dijous, 16 de novembre de 16 a 19 h. Divendres, 17 de novembre de 9.30 a 13.30 h.
  • Lloc: Universitat de Lleida. Carrer de Jaume II, 67 - 25001 - Lleida

"OK boomers, deixeu pas. Cap a les polítiques de joventut 2030".

Les noves generacions reclamen pas. El temps transcorre i les problemàtiques s’acumulen. La joventut exigeix protagonisme en la presa de decisions i en la definició d’uns instruments que donin resposta a la multitud de reptes que han d’enfrontar. No es tracta únicament de construir un futur digne, sinó de respondre a les problemàtiques de les persones joves en el present.

L’objectiu de les polítiques de joventut és acompanyar i empoderar les persones joves en aquest procés. Per aquest motiu, la XXIV edició del Fòrum d’Estudis sobre la Joventut proposa debatre els reptes i les necessitats en quatre grans àmbits de la vida dels i les joves, definits a partir dels plantejaments del Pla nacional de joventut de Catalunya 2030: l’emancipació, l’equitat, el benestar i la participació de la joventut. Les reflexions i el debat sobre aquestes temàtiques serviran per nodrir els objectius i les actuacions que han de prioritzar en aquests àmbits les administracions que treballen amb joves i per a joves.

Per fer-ho, comptem amb els resultats de les tres principals enquestes que ha impulsat l’Agència Catalana de la Joventut: l’Enquesta a la joventut de Catalunya, l’Enquesta de participació i política, i l’Enquesta a municipis i comarques. Al llarg del Fòrum es presentarà un avançament dels resultats d’aquestes investigacions, a fi d’oferir una diagnosi actualitzada de la situació i alimentar el debat sobre l’orientació de les actuacions en matèria de joventut.

Programa: https://tuit.cat/GxspD

Inscripcions: https://tuit.cat/1ejD4