Notícies d’interès

Ja està oberta la nova convocatòria pel programa de Suport a la Creació de Cases de la Música

Publicada a Associacionisme, Convocatòries, jove_segrià, Novetats, Participació Juvenil, Recursos, Societat i Cultura. el Dijous 13 de octubre de 2022


Aquest programa d’ajudes, que s’ha convertit en un dels nostres pilars fonamentals, està dirigit a formacions musicals d’arreu Catalunya, que es podran inscriure des d’aquest 10 d’octubre fins al 5 de desembre.

Les beques que es concediran en aquesta edició són l’escenari del Mercat de Música Viva de Vic, l’actuació a la Fira Mediterrània, l’enregistrament en estudi, la producció de directes, la creació de videoclips i les ajudes a la composició en col·laboració amb la Fundació SGAE.

A banda d’això, d’entre totes les propostes presentades, s’escollirà una com a Grup Cases de la Música 2023, a la qual s’oferirà tot un programa d’acompanyament en la indústria.

Cases de la Música obre el termini d’enviament de sol·licituds pel Programa de Suport a la Creació Musical 2023. Des d’aquest 10 d’octubre i fins al 5 de desembre, formacions musicals emergents d’arreu Catalunya es podran inscriure en aquestes beques. Un seguit d’ajudes que abasten les següents àrees: l’escenari del Mercat de Música Viva de Vic, l’actuació a la Fira Mediterrània, l’enregistrament en estudi, la producció de directes, la creació de videoclips i les ajudes a la composició en col·laboració amb la Fundació SGAE.

A banda d’això, d’entre totes les propostes presentades en aquesta edició, un jurat professional escollirà una com a Grup Cases de la Música 2023. La formació musical seleccionada gaudirà de tot un programa d’acompanyament i assessorament en la indústria. Tot amb la finalitat d’impulsar i professionalitzar aquest projecte.

El Programa de Suport a la Creació s'ha convertit en un dels pilars fonamentals de Cases de la Música, ja que incentiva tots els processos creatius i compositius de les formacions musicals becades. D'aquesta manera, anualment es convoquen totes aquestes ajudes, dirigides a artistes i bandes emergents, amb l'objectiu que els resulti més senzill accedir a la indústria i poder desenvolupar la seva carrera en diferents àmbits.

Amb més de 700 formacions inscrites en edicions anteriors, el programa d'ajudes de Cases de la Música ha aconseguit situar-se com una de les principals convocatòries del territori en l'àmbit musical. Tal és així, que amb una forta i important representació del panorama emergent musical del territori, formacions com Habla De Mi en Presente, Alba Morena, Tribade, Adala, Sra. Tomasa, Suu, Sara Roy, Los Aurora, Relat, Anabel Lee, Maruja Limón, Ginestà, Momi Maiga, Lasta Sanco o Queralt Lahoz, - entre molts altres -, han gaudit d'aquestes ajudes al llarg dels anys.

La xarxa de Cases de la Música és un projecte sòcio-musical en xarxa de Catalunya, que neix el 2005 amb l'objectiu de potenciar la música de forma integral treballant tota la cadena de valor de la música: formació, creació, exhibició i participació ciutadana i dinamització.

Més informació sobre les inscripcions i les bases del programa a www.orfeolleidata.cat i www.casadelamusica.cat