Notícies d’interès

La campanya ‘AL SEGRIÀ, PISCINES CÍVIQUES’ es presenta a les piscines dels Alamús posant l’accent en la inclusió, la igualtat, el respecte i la convivència

Publicada a Associacionisme, jove_segrià, Novetats, Salut, Societat i Cultura. el Dijous 22 de juny de 2023


La iniciativa, que se celebra per tercer any consecutiu i es desenvoluparà en deu poblacions, preveu repartir marxandatge entre les persones participants, amb un miler de bosses i 3.000 lanyards (cinta per penjar les claus) amb les imatges de la campanya.

El Consell Comarcal del Segrià ha presentat aquest dimecres la campanya ‘Al Segrià, Piscines Cíviques’, una iniciativa que té com a objectiu promoure una bona convivència a les piscines municipals de la comarca i que s’implementa per tercer any consecutiu, tot i que enguany fa un salt endavant amb accions participatives i de marxandatge al territori.

L’acte de presentació ha tingut lloc a les piscines municipals dels Alamús i ha comptat amb la presència de Toni Bosch, vicepresident en funcions del Consell Comarcal, i de les responsables de la campanya, que està organitzada per Segrià Dinàmic (Referents d'Emancipació i Inclusió juvenil del Consell Comarcal del Segrià) amb la col·laboració del SAI (Servei d’Atenció Integral) i Jove_Segrià (Servei Comarcal de Joventut).

Tal com ha explicat Toni Bosch en la seva intervenció, la campanya ‘Al Segrià, Piscines Cíviques’ busca “fomentar i promoure una bona convivència a les piscines municipals al Segrià”. És en base a aquest objectiu que posa l’accent i treballa aspectes emmarcats en quatre valors i conceptes, que són “la inclusió, la igualtat, el respecte i la convivència”. De cadascun d’aquests eixos se n’ha creat una imatge representativa, amb colors molt estiuencs.

En el que ja serà el tercer any de la campanya, s’ha buscat anar un pas més enllà, de manera que al marge dels canals de difusió a nivell de missatge, cartelleria i xarxes socials que s’aplicaven en els dos estius anteriors, en aquesta ocasió també “s’introduiran accions participatives i de marxandatge al territori”, ha precisat Toni Bosch.

Així, entre les accions previstes de cara a aquest estiu, es començarà amb la presentació celebrada avui als Alamús, on a més s’ha fet una primera acció. A més, es continuarà amb la difusió de la campanya a les xarxes socials i s’hi afegirà la que es farà a nivell de cartelleria i marxandatge entre els diferents ajuntaments i piscines, com també entre les entitats.

De la mateixa manera, s’ha previst activar un punt d’informació i fer activitats participatives en 10 municipis/piscines municipals de la comarca. Entre aquestes activitats hi ha la dinamització d’un conte intercultural i fer jocs de paraules i murals sobre diversitat i convivència. La previsió es repartir marxandatge entre les persones participants, amb un miler de bosses i 3.000 lanyards (cinta per penjar les claus) amb les imatges de la campanya.