Notícies d’interès

La Casa de la Música de Lleida atorga per primera vegada els ajuts a la creació musical

Publicada a Associacionisme, Convocatòries, Novetats, Participació Juvenil, Societat i Cultura. el Dilluns 22 de març de 2021


La Xarxa de Cases de la Música ha tancat la nova convocatòria de beques del Programa de Suport a la Creació Musical amb més de 700 propostes musicals rebudes, 129 d'aquestes candidatures recollides des de la nova Casa de la Música de Lleida, Pirineu i l’Aran.

En aquesta quarta convocatòria del Programa de Suport a la Creació, Cases de la Música ha atorgat més de 100 ajudes a formacions musicals novells i emergents de tota Catalunya, destacant la potent presència femenina en el 50% de les propostes escollides. Unes línies de suport que s’han convertit en un dels elements principals d’activitat de la Xarxa, formada per les seus de Mataró, Gironès, L'Hospitalet, Manresa, Terrassa i Lleida.

En el cas de la Casa de la Música de Lleida, el jurat, format per tècnics de la Xarxa de Cases de la Música, ha atorgat un total de 10 ajudes, 6 d'elles a bandes que tindran l'oportunitat de realitzar un concert a la demarcació de Lleida, una que podrà enregistrar la seva música en un estudi de so professional, una altra que podrà preparar el seu directe amb un productor, una més per gravar una càpsula audiovisual i una darrera beca per facilitar el procés compositiu d'un artista.

Respecte a l'ajuda a la composició, beca en col·laboració amb la Fundació SGAE, l'autor que comptarà amb ella és Arnau Moreno (Emlan), que tot i la seva joventut ha col·laborat ja amb artistes com Miki Nuñez o Porto Bello.

Pel que fa a l'enregistrament en estudi Asori serà l'encarregat de gaudir d'aquesta oportunitat, sota aquest nom s'amaga Enric Ayguadé, un artista molt personal i de caràcter emergent.

La seleccionada per la producció del directe ha estat Carla Font, actriu, escriptora i cantant que ja ens ha sorprès amb diversos singles i que tindrà l'oportunitat de treballar conjuntament amb un productor/a per preparar el seu directe.

D'altra banda, la formació que podrà realitzar la seva càpsula audiovisual amb l'ajuda de Cases de la Música serà UENSDEI, un dels grups puntals de l'escena lleidatana.

Els seleccionats amb l'ajuda KM.0 són: Blindpoint, Carla Font, Asori, The Denim Rips, Jan Villalba i El Mudo kon Voz. Aquesta ajuda consisteix en la realització d'un concert dins el territori lleidatà durant els propers mesos.

L'equip de la Casa de la Música de Lleida, que ha rebut 129 candidatures d'un total de 31 formacions novells i emergents, considera tot un èxit la participació en aquesta primera convocatòria, i ben aviat començarà a treballar al costat dels i les artistes premiades.