Notícies d’interès

La Casa de la Música de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran dona el tret de sortida al quart concurs de bandes emergents

Publicada a Convocatòries, jove_segrià, Novetats, Societat i Cultura. el Dissabte 16 de setembre de 2023


La Casa de la Música de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran dona el tret de sortida al quart concurs de bandes emergents dirigit a joves d’entre 16 i 35 anys.  Els grups, amb un mínim de dos integrants que no han de tenir cap contracte discogràfic vigent, han d’estar formats, almenys en el 50%, per músics que resideixin a la província de Lleida. L’estil musical dels grups pot ser qualsevol dels que representen la música popular moderna actual i qualsevol dels seus gèneres (rock, pop, ska, funk, electrònica, jazz, hip-hop, metal, etc.). El jurat estarà format per professionals relacionats amb el sector musical. El període d’inscripció finalitzarà el pròxim 20 d’octubre.

L’organització del concurs anunciarà el dia 30 d’octubre les tres bandes que tocaran en directe el dia 2 de desembre a l’Espai Orfeó. Aquestes bandes optaran a un total de tres premis. El primer premi atorga l’enregistrament en un estudi professional. Aquest és el Premi Talent Jove Estrats del Consell Comarcal del Segrià valorat en 2.000 €. El segon i tercer premi, valorats en 750 € cadascun i destinats al programa d’acompanyament artístic de la Casa de la Música de Lleida, s’adapten a les necessitats de la formació musical (suport a l’enregistrament, producció audiovisual, producció de directe, direcció musical, etc.). Podeu trobar la fitxa d’inscripció a la web de l’Orfeó Lleidatà, així com a les diferents xarxes de la Casa de la Música de Lleida.

A la primera edició del concurs de bandes, celebrada el desembre de 2020, el primer premi va recaure sobre el cantautor lleidatà Hoven, la segona posició la van ocupar el duet de Solsona Father, i el raper Valdivia acompanyat de la seva Boo Band, va quedar en tercera posició. A la segona edició, celebrada el desembre de 2021, Shad Demn van ser els  guanyadors del primer premi, Steinbock, del segon premi i Fox System, guanyadors del tercer premi. A la tercera edició del concurs, celebrada el setembre de 2022, La Niña Paracaídas amb el seu pop punk fresc van resultar guanyadors del primer premi, Atzavara amb la seva combinació de música i festa, de rock i punk, de reagge i ska van guanyar el segon premi i Liberum, que mesclen punk rock amb el hardcore actual amb un estil molt propi, van ser els guanyadors del tercer premi.

Inscripcions obertes fins el 20 d’octubre.

Formulari d'Inscripció: https://tuit.cat/qz33n

Bases Concurs.