Notícies d’interès

La Casa de la Música de Terrres de Lleida anuncia totes les formacions musicals seleccionades pel Programa de Suport a la Creació 2022

Publicada a Convocatòries, jove_segrià, Novetats, Participació Juvenil, Recursos, Societat i Cultura. el Dimarts 01 de febrer de 2022


Èxit de participació a les Terres de Lleida, amb 60 candidatures inscrites. Totes elles són formacions novells i emergents que participen per primera vegada.

La Xarxa de Cases de la Música ha tancat la nova convocatòria de beques del Programa de Suport a la Creació Musical amb més de 500 propostes musicals rebudes, 60 d’aquestes candidatures recollides des de la nova Casa de la Música de Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran.

En aquesta cinquena convocatòria del Programa de Suport a la Creació, Cases de la Música ha atorgat més de 100 ajudes a formacions musicals novells i emergents de tota Catalunya, destacant la potent presència femenina en el 50% de les propostes escollides. Unes línies de suport que s’han convertit en un dels elements principals d’activitat de la Xarxa, formada per les seus de Mataró, Gironès, L’Hospitalet, Manresa, Terrassa i Lleida.

Després de tancar la convocatòria al seu Programa de Suport a la Creació, amb més de 500 sol·licituds i d’haver avaluat totes aquestes, Cases de la Música va començar a anunciar les formacions becades amb les diferents línies d’actuació: participació i pla d’acompanyament a dos dels cicles professionals més importants d’arreu Catalunya, el Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) i la Fira Mediterrània de Manresa; la creació de videoclips; l’enregistrament de maquetes en estudi; producció de directes; o l’actuació en els diferents escenaris locals del projecte KM.0 (Manresa, Lleida, Gironès, Terrassa i Mataró). A més de les dues noves ajudes que s’han inclòs en aquesta edició. D’una banda, l’elecció del Grup Casa de la Música 2022, un projecte d’acompanyament a una proposta musical valorat en 10.000€. I d’altra banda, la gravació d’un directe en el format “lives”, anomenat RAW Sessions.

En el cas de la Casa de la Música de Lleida, el jurat, format per tècnics de la Xarxa de Cases de la Música, ha atorgat un total de 14 ajudes, 8 d’elles a formacions que tindran l’oportunitat de realitzar un concert a la demarcació de Lleida en la beca KM.O, dues que podran enregistrar la seva música en un estudi de so professional, una altra que podrà preparar el seu directe amb un productor, una més per gravar una càpsula audiovisual , una darrera beca per facilitar el procés compositiu d’un artista i, com a novetat, la gravació d’un directe en el format “lives”, anomenat RAW Sessions.

Respecte a l’ajuda a la composició, beca en col·laboració amb la Fundació SGAE, l’autor que comptarà amb ella és Saüc, banda lleidatana consolidada que aposta pel rock dur.

Pel que fa a l’enregistrament en estudi seran Laters, jove banda lleidatana que es mou entre el folk, l’indie i la música electrònica, i Neptú, pseudònim de Vicent Morfà, productor que presenta el seu projecte en solitari.

La seleccionada per la producció del directe ha estat FA1NA, banda de mestissatge, fusió i rumba catalana.

D’altra banda, la formació que podrà realitzar la seva càpsula audiovisual amb l’ajuda de Cases de la Música serà Helen, cantautora que realitza pop-folk en anglès.

Els seleccionats amb l’ajuda KM.0 són: Ares Gratal, jove cantautora que fa folk tradicional i cançó d’autor; Víctor González, cantautor que realitza pop-rock; Olga Zoet, amb un estil folk i pop, és una jove cantautora que presenta el seu primer treball; Joan Blau, folk i cançó d’autor; Manger, d’estil indie rock. Athanàlgia, banda de rock progressiu, flamenc i fusió d’estils; Sexenni, banda jove que duu a terme música urbana; i Llums de Colors, banda de pop rock. Aquesta ajuda consisteix en la realització d’un concert dins el territori lleidatà durant els mesos vinents.

I pel que fa als seleccionats per la nova ajuda de les RAW Sessions han estat Doofins, indie rock amb tocs de jazz.

En què consisteix el Programa de Suport a la Creació?

El Programa de Suport a la Creació s’ha convertit en un dels elements fonamentals de Cases de la Música, ja que incentiva i impulsa els processos creatius i compositius de les formacions musicals becades. D’aquesta manera i de forma anual, es convoquen més de 100 ajudes dirigides a artistes i bandes emergents, amb l’objectiu de que li’ls resulti més senzill accedir a la indústria, tenir el seu primer contacte amb ella i que puguin desenvolupar la seva carrera en diferents àmbits.

Entre els artistes i bandes que han resultat becats en anteriors edicions del nostre programa, destaquem a Sra.Tomasa, Ginestà, Tribade, Maruja Limón juntament amb artistes com Sara Roy, Suu, Queralt Lahoz.

Suport i col·laboradors

La Casa de la Música de les Terres de Lleida compta amb el suport de l’Ajuntament de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, l’Institut Català de les Empreses Culturals, el Consell Comarcal del Segrià, l’Obra Social la Caixa, Supsa Supermercats Pujol – Plusfresc, Grup Catalana Occident, Elèctrica Serosense, Sistemas Digitales Ricoh i Gabinet Casas.