Notícies d’interès

Les activitats de lleure coordinades pel JoveSegrià durant la campanya d’estiu arriben a 225 i superen les xifres del 2019 i 2020.

Publicada a Associacionisme, jove_segrià, Novetats, Participació Juvenil, Servei d'Informació Juvenil, Societat i Cultura. el Divendres 10 de setembre de 2021


El Segrià ha estat la segona comarca de Lleida amb més participants (6.600).

Els casals de vacances són l’activitat majoritària (216) i creixen les visites de seguiment (42) i els assessoraments (180).

Les activitats de lleure i l’assessorament per part del Servei Comarcal de Joventut ‘JoveSegrià’ del Consell Comarcal del Segrià han experimentat un notable augment durant la campanya de lleure d’aquest estiu. De fet, al Segrià s’han superat les xifres del 2020 i fins i tot del 2019, l’estiu previ a la pandèmia.

El Segrià és la segona comarca de Lleida amb més participants (6.600), només superada pel Pallars Sobirà. S’hi han realitzat 225 activitats: 216 casals d’estiu (124 a comarca i 92 a Lleida ciutat), 5 rutes, 3 acampades i 1 colònia.

Pel que fa a les accions dutes a terme des del servei comarcal JoveSegrià, cal destacar que ja van començar abans de l’inici de la campanya d’estiu, amb tasques d’informació i assessorament a les entitats i ajuntaments sobre la normativa i les mesures anti-Covid. També es va realitzar una formació virtual mitjançant dos sessions formatives, a les quals van assistir unes 80 persones. Durant l’estiu s’han fet 42 visites de seguiment –el màxim dut a terme en els darrers 5 anys–, i uns 300 assessoraments.

La cap d’àrea de Joventut del Consell Comarcal, Teresa Malla, destaca l’augment de les xifres respecte l’any passat i fins i tot el 2019. A aquest fet hi han contribuït la flexibilització de la situació sanitària i de les mesures en matèria de lleure, l’increment del nombre d’entitats que han fet activitats i la major demanda social.

També valora positivament el desenvolupament de les sessions formatives, el nombre d’assessoraments –superior al dels anys 2019 i 2020–, i el d’inspeccions de seguiment i comprovació, que ha estat el més elevat fins ara.

Així, Malla ha agraït l’esforç, la voluntat i la predisposició de totes les entitats per poder oferir aquest servei en situació de pandèmia i ha destacat la gran tasca del servei de Joventut del Segrià.

En general, la campanya d’activitats d’estiu 2021 s’ha desenvolupat amb certa normalitat tot i la situació sanitària, malgrat algunes situacions de casos positius i les pertinents conseqüències de confinament de grups o aturada temporal de l’activitat.