Notícies d’interès

Més de 16.000 infants i joves participen aquest estiu en activitats de lleure a les comarques de Ponent

Publicada a Associacionisme, jove_segrià, Novetats, Participació Juvenil, Societat i Cultura. el Diumenge 30 de juliol de 2023


El Segrià és la comarca amb més persones inscrites, seguida de la Noguera, el Pla d’Urgell, l’Urgell, les Garrigues i la Segarra.

Les entitats que organitzen activitats de lleure a les comarques Ponent han notificat al Departament de Drets Socials un total de 537 activitats per a aquest estiu. Fins ara s’hi han inscrit 16.495 infants i joves, que estaran acompanyats de 2.556 persones, entre monitors i monitores, dirigents i personal de suport. Per tipologia, les activitats es reparteixen de la següent manera: 461 casals de vacances, 42 colònies, 17 camps de treball, 13 acampades i 4 rutes.

Entitats, associacions educatives juvenils, associacions de famílies, empreses i institucions organitzadores poden notificar les activitats a la Direcció General de Joventut fins a 7 dies abans del seu inici, de manera que les xifres encara poden créixer les properes setmanes.

Enguany, amb 9.162 assistents, entre participants, dirigents i personal de suport, el Segrià és la comarca amb més assistència, seguida de la Noguera (2.951), el Pla d’Urgell (2.220), l’Urgell (1.925), les Garrigues (1.414) i la Segarra (1.379).

Visita de la directora general de l’ACJ a les activitats de la plana de Lleida

Avui, la directora general de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ), Laia Girós i Barrés, ha visitat diverses activitats de lleure d’estiu a les comarques de Ponent. Concretament, s’ha interessat per les activitats que infants i joves fan al casal de vacances de Bellpuig, al camp de treball d’Agramunt i al camp de treball de l’Estany d’Ivars i Vila-sana.

A Bellpuig, Girós ha estat acompanyada per l’alcalde del municipi, Jordi Estiarte, i el vicepresident del Consell Comarcal de l’Urgell, Oriol Puebla, que li han explicat les activitats que fan al camp de treball, com per exemple una campanya de conscienciació de tinença d'animals de companyia.També ha parlat amb els infants i les monitores i s’ha interessat per l'eix d'animació, que és la importància de la gestió de l'aigua, i les activitats i excursions que han fet.

A Agramunt, la directora general de l’ACJ s’ha interessat per l’activitat que s’està duent a terme en el marc del camp de treball. Els joves estan col·laborant amb un projecte de reforma de l'antiga caserna d'Agramunt per acollir-hi en un futur serveis municipals i 8 habitatges tutelats gestionats per l'Associació Alba.

Finalment, al camp de treball de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, Girós ha comprovat les tasques que fan els joves, vinculades amb el projecte educatiu del Consorci de l'Estany, com per exemple adaptar la zona de la bassa d'amfibis o senyalitzar rutes.