Notícies d’interès

Nova convocatòria d’ajuts al Pràcticum Odisseu, en el marc del projecte de cooperació Leader ‘Odisseu, per al retorn i la inserció dels joves en el medi rural’

Publicada a Estudis, Novetats. el Dimarts 09 de març de 2021


Arrenca una nova convocatòria d'ajuts al Pràcticum Odisseu. Un cop més, la iniciativa vol incentivar l’estada de joves universitaris en pràctiques remunerades en empreses situades en municipis rurals amb l'objectiu de promoure la competitivitat empresarial, i el retorn i l’establiment d’aquests joves a les zones rurals.

D'una banda, la proposta està adreçada a empreses i institucions situades en municipis rurals que ofereixin un lloc de pràctiques remunerades per a perfils universitaris. D'altra banda, està pensada per a estudiants universitaris de Grau que hagin superat almenys el 50% dels crèdits o estudiants de Màster Oficial.

En aquest sentit, la durada de l'estada de pràctiques ha de ser d’un mínim de 300 hores, a realitzar durant el curs acadèmic vigent, i, en qualsevol cas, abans del 15 de setembre. Així mateix, la remuneració de les pràctiques universitàries ha de ser d’un mínim de 6€/h (bruts), dels quals 3€/h estaran subvencionats pel programa per a les primeres 300 hores.

Les empreses interessades poden presentar les seves ofertes fins dimecres, 17 de març. Tot seguit, els estudiants que vulguin formar part de la iniciativa podran enviar les seves candidatures del 19 de març al 19 d'abril.

El Projecte Odisseu per al retorn i la inserció laboral de joves al medi rural és un projecte impulsat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, des de l’any 2012, i per la Direcció General de Joventut, amb la col·laboració de l’Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) i de la xarxa catalana de grups Leader, i que té l’objectiu de fomentar el retorn del capital humà format en les universitats a les zones rurals d’origen, mitjançant el contacte i la implicació dels principals agents que coincideixen en la seva transició, universitats, centres de formació, empreses locals, institucions, i administracions.

El ajuts del Pràcticum Odisseu estan impulsats per la Direcció General de Joventut i la Secretaria d’Universitats i Recerca, amb el suport d’ARCA, els grups Leader, i el DARP.

També ens podeu seguir a través de https://www.facebook.com/agriculturacat/ i https://twitter.com/agriculturacat
Més informació: practicum@odisseujove.cat .