Notícies d’interès

Nova edició del Fòrum d’Estudis sobre la Joventut: una mirada des de la interseccionalitat

Publicada a Associacionisme, Convocatòries, Estudis, jove_segrià, Novetats, Participació Juvenil, Servei d'Informació Juvenil. el Dilluns 24 de octubre de 2022


La Direcció General de Joventut organitza el XXIII Fòrum d’Estudis sobre la Joventut 2022 “Joventut i interseccionalitat: poder, privilegis i eixos de desigualtat” que tindrà lloc l’11 de novembre a Lleida.

Enguany, el Fòrum tractarà de la perspectiva interseccional i dels diferents eixos per implementar-la, tenint en compte que és un eix central de la nova Estratègia d’emancipació juvenil i del nou Pla nacional de joventut de Catalunya. Per això, en el marc del Fòrum es presentaran els principals resultats de l’estudi Inseguretat econòmica i desigualtats entre la joventut catalana amb dues de les autores de l’estudi, la Míriam Acebillo i la Lara Maestripieri. A continuació s’obrirà un espai de diàleg sobre les polítiques interseccionals amb Leticia Rojas Miranda, investigadora, activista, antropòloga social i cultural.

A més, durant el matí també estan previstes dues taules rodones sobre com els moviments socials, d’una banda, i les administracions públiques, de l’altra, implementen la teoria interseccional en joventut.

A la tarda hi haurà una sessió plenària sobre la interseccionalitat en les polítiques de joventut, a càrrec de Florencia Brizuela González, doctora en Dret i Ciències Polítiques i investigadora del Seminari de Filosofia i Gènere de la Universitat de Barcelona i també es presentaran tres materials pràctics sobre interseccionalitat elaborats per l’Agència Catalana de la Joventut: la guia Joves i mirades diverses, la plataforma Niu d’Imatges de la Joventut i la Guia sobre treball interseccional en polítiques de joventut.

El Fòrum recupera la seva modalitat presencial i convoca a professionals de joventut, equips de recerca, responsables polítics, membres d’entitats juvenils i, en general, a totes les persones interessades en l’àmbit de la joventut a retrobar-se a Lleida durant un dia.

Programa.

Inscripció.