Notícies d’interès

Oberta la convocatòria per presentar les propostes musicals per al tercer vol. del CD Estrats III – Sons de Ponent

Publicada a Convocatòries, Novetats, Participació Juvenil, Societat i Cultura. el Dimecres 17 de març de 2021


El Consell Comarcal del Segrià ha obert la convocatòria per gravar el CD recopilatori “Estrats-Sons de Ponent” Vol.III. Fins al proper 16 d’abril, les formacions musicals de Ponent poden presentar una proposta musical original per participar al projecte. De totes les peces presentades se’n farà una selecció de vint temes.

Aquesta iniciativa, segueix donant continuïtat a l’edició de l’any 2019 i 2020, valorada en clau d’èxit per tots els agents implicats. El Servei Comarcal de Joventut “JoveSegrià” referma la seva voluntat d’esdevenir un referent en matèria de promoció musical, acompanyament i descoberta de talent juvenil a Ponent.

La primera edició va comptar amb 20 formacions musicals i la segona amb 22 propostes. Al llarg d’aquestes dues primeres edicions s’han arribat a presentar fins a 82 formacions.

“Estrats” reivindica la producció quilòmetre 0, posant en relleu la bona feina dels i les nostres artistes, i ens emplaça a donar suport a l’escena de proximitat per potenciar el territori i el seu teixit cultural. Cada banda, amb la seva pròpia identitat, maduració i bagatge, forma una de les capes d’aquesta sedimentació sonora.

Els objectius de la iniciativa són sumar en el panorama musical de Ponent amb la voluntat de generar xarxa a nivell musical i fer front a algunes de les principals necessitats del sector: espais de creació musical, espais de producció i promoció, xarxa de sales i esdeveniments, reconeixement, visibilitat de la marca #ponent, construir teixit, així com el fet d’obrir portes i apropar indústria musical i de management.

El projecte Estrats es reafirma com a projecte en aquesta tercera edició amb l'objectiu de potenciar la bona línia de treball donant suport a l’escena de proximitat per impulsar el territori i el seu teixit cultural vinculat a la producció musical. També té la voluntat de generar accions d’apropament del sector de la indústria musical en format de networkings i/o accions formatives de treball, així com la creació d’un catàleg en format guia de recursos ESTRATS – SONS DE PONENT per fomentar la contractació d’aquestes formacions.

Per poder participar cal enviar un correu electrònic a estratsponent@gmail.com on cal esmentar el nom de la proposta musical, títol del tema, breu biografia i adjuntar un tema en format wav degudament mesclat i masteritzat.

Alguns dels criteris de selecció són: qualitat del tema i enregistrament, diversitat d'estils en el recopilatori “Estrats” que posi en valor la música de Ponent i la seva representativitat, paritat de gènere, temes originals i propis, presència jove i descoberta de nou talent i/o noves propostes musicals amb formacions consolidades.

Els grups han de ser de la demarcació de Ponent (mínim un membre) o tenir una vinculació amb aquesta i han de ser formacions musicals en actiu, amb treballs editats recents o singles.

Al capdavant d’aquesta iniciativa hi ha el Servei Comarcal de Joventut “JoveSegrià”, Tole Torelli, guitarrista i compositor del grup La Família Torelli, i Pau Llop, dissenyador gràfic i alma mater de Home Llop & The Astramats.

La iniciativa rep el suport econòmic i tècnic de la Direcció General de Joventut i del Servei de Joventut “JoveSegrià” del Consell Comarcal del Segrià.

Per a més informació podeu contactar a joventut@segria.cat