Notícies d’interès

Seguim descobrint Talent Jove: ONAJOVE amb Tole Torelli

Publicada a jove_segrià, Novetats, Participació Juvenil, Recursos, Societat i Cultura. el Divendres 21 de maig de 2021


Hi ha persones que son el motor, l’impuls, la força i l’ànima dels projectes. Persones connectores que teixeixen amb virtuosisme xarxes de talent. Sip… em refereixo a aquell tipus de persones que saben elevar-se i prendre perspectiva per veure en un plànol zenital un bé comú més elevat que el que sumarien junts tots els actors de l’escena.

Sovint, aquestes persones que són força centrífuga escampadora d’estímuls, queden en l’anonimat perquè el seu èxit rau en què brillin els projectes que teixeixen i no pas el seu propi resplendor.

Avui, treure’m de la seva zona de confort el Tole Torelli, còmode, d’alguna manera, en l’anonimat però involucrat en un munt de projectes musicals i culturals que no haguessin existit sense la seva empenta.

Tole Torelli és més que un guitarrista i compositor de la Família Torelli, que acaba de presentar, per cert, nou disc, el 99. El Tole és a darrera de l’Estrats I, II i ben aviat del III, del JamaiCat I i molt aviat del JamaiCat II, del BlackCat i de l’Associació Cambuleta, Cançons en Pallarès que treballa per promoure l'ús de la parla pallaresa, donar-la a conèixer i posar-la en valor.

Perquè aquest activista cultural i musical d’Olp és, sobretot, pallarès.

Avui, Tole Torelli, és el nostre protagonista a Ona Jove.

Entrevista aquí.

Video.