Notícies d’interès

S’anuncien els guanyadors/ores de la 3r Ed. del Concurs de Bandes Emergents organitzat per la Casa de la Música de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran

Publicada a Associacionisme, Convocatòries, jove_segrià, Novetats, Participació Juvenil, Recursos, Societat i Cultura. el Dilluns 26 de setembre de 2022


La Niña Paracaídas han resultat guanyadors del primer premi, guardonat amb l’enregistrament en un estudi professional; Atzavara, el segon premi, guardonat amb la gravació d’un videoclip; i Liberum, guanyadors del tercer premi, una sessió professional de fotografia. Per altra banda, Asori i Javi Queralt reben el quart i cinquè premi valorat en la compra de material musical.

Ahir al vespre l’Espai Orfeó va acollir la tercera edició del concurs de bandes emergents dirigit a joves d'entre 16 i 35 anys, organitzat per la Casa de la Música de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran.

Després d'una selecció entre totes les propostes rebudes, un jurat especialitzat va escollir cinc finalistes de les bandes participants. Recordem que els grups, que no havien de tenir cap contracte discogràfic vigent, havien d'estar formats, almenys en el 50%, per músics que resideixin a la província de Lleida.

El primer premi Talent Jove Estrats del Consel Comarcal del Segrià, guardonat amb l’enregistrament en un estudi professional, ha recaigut sobre La Niña Paracaídas, que amb un estil pop punk molt fresc, però amb arrels a les influències musicals d'aquest gènere als 2000, sorgeix amb la finalitat de revolucionar Lleida i voltants, amb l'objectiu de poder donar-se a conèixer a nivell estatal i poder posar la veu i música de dones en aquest estil dalt de l'escenàri, fet molt escàs i necessàri. La segona posició l’ha ocupat Atzavara, guardonats amb la gravació d’un videoclip. Atzavara és la combinació de música i festa, de rock i punk, de reagge i ska, i es defineix com una família que neix per transmetre allò que porten dins, des de les arrels més profundes de les Terres de Lleida. I la tercera posició del podi ha estat per Liberum, guanyadors s’una sessió professional de fotografia. Liberum mesclen punk rock amb el hardcore actual amb un estil molt propi.

El quart i el cinquè premi han recaigut sobre Asori i Javi Queralt, que aquest any consisteix en l'atorgament de 200 euros per adquirir material musical per donar continuïtat als seus projectes.