Notícies d’interès

Una setantena de persones participen en les dos sessions formatives telemàtiques sobre les activitats d’educació en el lleure per a l’estiu 2021 organitzades pel Consell Comarcal del Segrià.

Publicada a Associacionisme, jove_segrià, Novetats, Recursos, Societat i Cultura. el Diumenge 20 de juny de 2021


La primera, celebrada el dimarts 1 de juny, anava adreçada a regidors/ores i càrrecs tècnics, i la segona, feta ahir dimecres, a entitats de lleure i esportives.

Un total de 70 persones han participat en les dos accions formatives sobre les activitats d’educació en el lleure estiu 2021, que ha organitzat el Servei Comarcal de Joventut “JoveSegrià” del Consell Comarcal del Segrià, a través de la plataforma Zoom.

La primera d’aquestes sessions, que va tenir lloc dimarts 1 de juny, després que fos ajornada en la data prevista inicialment (26 de maig), va reunir 25 participants, tots ells regidors/ores i càrrecs tècnics. La formació va anar a càrrec del tècnic de Joventut del Consell, David Lesan, i del tècnic de la Coordinació Territorial de Joventut de Lleida, Jaume Solsona, i va ser presentada pel vicepresident del Consell, Toni Bosch, i per la coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Lourdes Ravetllat. La segona sessió va tenir lloc ahir dimecres, 2 de juny, i va reunir uns 45 participants, que eren membres d’entitats de lleure i esportives. La sessió va ser presentada per la consellera comarcal de Cultura i Joventut, Teresa Malla.

Des del Consell s’ha fet una valoració molt positiva de les jornades, ja que es considerava una acció molt necessària per assegurar la qualitat del lleure i per informar de totes les mesures anti-covid per aplicar durant la campanya de casals d’estiu 2021.

Concretament, durant aquestes sessions s’ha informat de la normativa de la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya de cara a la campanya de casals d'estiu 2021, així com les recomanacions de Protecció Civil i la Conselleria de Salut, i les pràctiques, els protocols i les guies que s'han publicat en les darreres setmanes, marcades per les mesures de protecció i prevenció davant la Covid-19. S’ha posat a disposició dels presents els recursos existents com els professionals de la Coordinació Territorial de Joventut, el servei Comarcal del Jove_Segrià i la web www.estiuamblleure.cat. I s’ha donat a conèixer el Registre Oficial de Professionals de l'Educació en el Lleure de Catalunya, el qual serveix per identificar les persones que tenen una titulació oficial que les habilita per exercir de professionals de l’educació en el lleure, tant de manera voluntària com remunerada. Cal dir, que aquelles persones que volen exercir de monitor o director a l’equip de dirigents de les activitats d’educació en el lleure que es fan a Catalunya, han d’estar inscrit en aquest registre.