Notícies d’interès

Jove_Segrià organitza una taula de salut, orientació, educació i inclusió amb una vintena de participants per fer balanç de les 160 accions als instituts i planificar noves activitats

Publicada a Accions als INS, Estudis, Garantia Juvenil, jove_segrià, Novetats, Salut, Societat i Cultura, Treball. el Divendres 10 de febrer de 2023


Han participat a la sessió una vintena de responsables de la coordinació pedagògica, tècnics de joventut, d’ocupació juvenil, del programa Segrià Dinàmic i referents del Programa Salut i Escola

De cara al curs 2023-24, es volen crear Punts d'Informació i Dinamització als centres de secundària per promoure la participació

El servei de Joventut del Consell Comarcal del Segrià "Jove_Segrià" ha celebrat aquest dijous en format online una Taula de salut, orientació, educació i inclusió que anava adreçada a coordinadors/es pedagògics/ques, tècnics/ques de Joventut, tècniques del programa Segrià Dinàmic, referents del Programa Salut i Escola i d’ocupació juvenil de la comarca, amb l'objectiu d'avaluar les accions programades als instituts del Segrià i planificar-ne de noves.

El vicepresident del Consell Comarcal i cap de l’àrea de Serveis Socials, Toni Bosch, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda a la sessió, que ha comptat amb la participació d’una vintena de persones.

La jornada ha consistit en una sessió de treball que ha permès fer un seguiment de les accions programades per al curs 2022-23, fer una valoració del funcionament de les activitats i recollir noves demandes i tallers.

Cal destacar que aquest curs s'han programat des del Consell Comarcal del Segrià 160 accions als centres de secundària que arribaran a uns 1.500 alumnes: 90 tallers per part de les Referents d'Ocupació Juvenil, 10 accions del programa Segrià Dinàmic i unes 60 accions coordinades pels tècnics i tècniques de Joventut del Consell Comarcal.

Les accions estan relacionades amb temes de salut, gènere, igualtat, relacions entre iguals, educació emocional, salut mental, bullying, ús de pantalles, alimentació o relacions afectivo-sexuals, competències ocupacionals, recerca de feina, mercat de treball, orientació educativa, inclusió i la tolerància. Durant l’any 2022, la inversió en aquestes accions gairebé va arribar a 20.000 euros.

La sessió també ha servit per plantejar noves iniciatives de cara al curs vinent 2023-2024, com és la implementació del projecte PIDCES-Punts d'Informació i Dinamització als Centres d'Educació Secundària.

Es tracta de crear un espai d'atenció presencial estable als instituts per posar a l'abast dels i de les joves recursos informatius d'interès, accions i estratègies que promouen experiències de participació, tant en el mateix centre com en el seu entorn més proper, ja sigui al seu municipi o la comarca. El projecte vol potenciar la participació juvenil, en especial dels 12 als 16 anys, i inclourà taules i sessions informatives, tallers, formacions i dinàmiques, entre altres.