Notícies d’interès

El Consell Comarcal del Segrià consolida les accions del projecte ODISSEU – Talent Jove al Món Rural

Publicada a Associacionisme, Estudis, jove_segrià, Novetats, Participació Juvenil, Societat i Cultura, Treball. el Diumenge 17 de setembre de 2023


Sota la marca "Aposta per tu i per un món més rural" arriben les accions ODISSEU a la comarca del Segrià.

La diversificació en el món agrícola i l'arrelament seran els eixos centrals d'aquestes dues jornades.

En el cas del Segrià Nord aquest esdeveniment arriba a la seva 4a Edició en el context de l'Escola Agrària d'Alfarràs. Aquest es durà a terme el proper dimarts dia 19 de setembre i comptarà amb la presència d'un tècnic del DAAM - Oficina d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural - , una taula rodona on participaran els impulsors de les iniciatives La Cistella de Ponent (@lacistelladeponent) i la marca Elixirs de Ponent (@elixirsdeponentoficial) i una dinamització a càrrec de l'empresa de coach Tàctica 360.

Per altra banda, el dia 7 d'octubre de 2023 tindrà lloc a Sarroca de Lleida la 3a Edició d'aquesta iniciativa i comptarà amb una taula rodona on participaran agents vinculats al mó de l'habitatge, el treball i la cultura.

El projecte ODISSEU està impulsat per la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DAAM) i la Direcció General de Joventut del Departament d’Afers Socials i Famílies, a partir d’una iniciativa conjunta de la Fundació del Món Rural i de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, amb la col·laboració dels Grups d’Acció Local Leader de Catalunya i la xarxa de professionals de joventut.

ODISSEU té l’objectiu inicial de fomentar el retorn a les zones rurals d’origen i l’arrelament de joves formats/ades, a través del contacte i la implicació dels principals agents que incideixen en la seva transició: les universitats i centres de formació, les empreses locals, les institucions i administracions que intervenen en les polítiques de desenvolupament rural, d’ocupació i de creació d’empreses i de joventut.

El Consell Comarcal arriba d'aquesta manera a un total de 7 accions en aquesta matèria des de l'any 2019.