Notícies d’interès

El Consell Comarcal del Segrià posa en marxa les accions del Pla de Salut i Educació Comarcal

Publicada a Accions als INS, Associacionisme, Estudis, Garantia Juvenil, jove_segrià, Novetats, Participació Juvenil, Recursos, Salut, Servei d'Informació Juvenil, Societat i Cultura, Treball. el Dimarts 02 de novembre de 2021


El Consell Comarcal del Segrià ja ha donat el tret de sortida a les actuacions en matèria de prevenció de la salut juvenil i orientació educativa i laboral.

Aquestes accions formen part de la Taula de Salut i Educació Comarcal dins del curs 2021/2022 i són recursos adreçats principalment als instituts de la comarcal del Segrià.

En l'actualitat ja estan en funcionament:

Tallers en matèria d'orientació educativa per part de les referents d'ocupació juvenil.
Taller "Coach per a joves" per mitjà de l'empresa Tàctica 360 en matèria de valors per la convivència i habilitats de vida.

El Pla de Salut Comarcal del Segrià rep el suport dels municipis d’Almacelles, Almenar, Seròs, Torrefarrera, Alpicat i Alcarràs, a més del suport de la Direcció General de Joventut i del Programa Salut i Escola.

En aquesta acció participen una vintena de professionals, entre coordinadors pedagògics dels INS de la comarca, tècnics de joventut, referents del programa Salut i Escola, referents del Programa de Garantia Juvenil del Comarcal del Segrià i referents del Programa Segrià Dinàmics.

Les activitats en aquest curs 2021/2022 aniran encaminades a parlar sobre l’educació emocional, les habilitats de vida, i accions en matèria de gènere, de prevenció de l’assetjament entre iguals i bullying i de salut mental.

Al llarg del curs es preveu arribar a un total d'uns 1.400 joves prioritzant la franja d'edats dels 12 als 16 anys.

Aquest divendres 5 de novembre arribarà a INS Seròs la representació "És de conya" de la companyia NUS TEATRE, un espectacle de teatre social per adolescents. Un viatge per la socialització de gènere, l’amor romàntic i les violències masclistes i subtils dins i fora de la parella. Una història sobre les petites coses, que gairebé passen desapercebudes, que no ens agraden i, que sense saber com, es fan massa grans per a aturar-les… O no!


Al final, el públic podrà aturar el temps, i tirar enrere per a transformar el final.

Lara Mazagatos Pascual

Durant el curs 2020/21 es van organitzar una trentena d’activitats en què hi van participar 1.200 alumnes i 60 professionals del món educatiu.

Per aquest nou curs es recupera la normalitat i les accions que es duran a terme ja s'estan materialitzant de manera presencial.