Notícies d’interès

El Consell Comarcal del Segrià torna a posar en marxa el programa Referent d’Ocupació Juvenil.

Publicada a Accions als INS, Garantia Juvenil, Treball. el Dimecres 10 de març de 2021


Per tercer any consecutiu el Consell Comarcal del Segrià ofereix, mitjançant el programa Referent d'Ocupació Juvenil, assessorament i acompanyament al jovent en la inserció al mercat laboral i ocupacional i orientació educativa i formativa. El servei està adreçat a nois i noies d’entre 16 i 29 anys.

Des del programa s’ajuda els joves a definir el seu objectiu professional, es donen eines de recerca de feina com l’elaboració o millora del currículum o fer cartes de presentació, es dona a conèixer el mercat de treball i els canals per trobar una feina, així com els diferents programes i òrgans de l’àmbit ocupacional com el SOC o el Garantia Juvenil, s’orienta sobre les alternatives formatives, reglades i no reglades, i es facilita la vinculació del jovent amb la comunitat, entre altres serveis.

L’assessorament es fa de forma individual o en grups de jovent dels diferents municipis i també es fan sessions en instituts. Durant l’últim any, degut a la pandèmia sanitària a les restriccions, el servei es presta tan presencialment com telemàticament.

L’any 2020 mig centenar de joves del Segrià van trobar feina gràcies a l’assessorament i l’acompanyament del programa Referent d'Ocupació Juvenil, i mig centenar més van continuar formant-se en estudis reglats. En tot l’any les dues tècniques del programa van assessorar 178 joves i van fer més de 500 atencions.

El programa està emmarcat en el Programa Garantia Juvenil i cofinançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.

Totes aquelles persones que hi estiguin interessades poden contactar amb les referents per correu electrònic a mmacia@segria.cat o phernandez@segria.cat .