Notícies d’interès

El SOC ofereix ajuts perquè les persones joves adquireixin les primeres experiències professionals

Publicada a Convocatòries, Garantia Juvenil, jove_segrià, Novetats, Treball. el Dimarts 06 de desembre de 2022


El programa facilita la seva integració al món laboral, mitjançant un contracte de treball a les administracions públiques.
El termini de presentació de sol·licituds està obert entre el 22 de novembre i el 14 de desembre de 2022.

La dificultat d’accedir al món laboral afecta a les persones joves, impedint el seu desenvolupament professional i, per tant, personal. Per tal de facilitar la integració d’aquest col·lectiu al mercat de treball, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) posa en marxa una nova edició del programa Primera Experiència.

L’objectiu és que les persones joves e situació d’atur adquireixin les primeres experiències professionals mitjançant un contracte de treball a les administracions públiques. Això els hi permetrà, a més, assolir competències i habilitats socials i professionals com empatia, creativitat, dots de lideratge o capacitat d'adaptació, entre altres.
Joves majors de 16 i menors de 30 anys

El programa beneficiarà a persones joves en situació d’atur, majors de 16 i menors de 30 anys. Hauran de complir els requisits per a formalitzar un contracte formatiu per a l’obtenció de la pràctica professional.

Es cobriran, preferentment, llocs en tasques relacionades amb la transició ecològica i l'economia verda, la digitalització de serveis, la cohesió social –l'atenció de la dependència i intervenció amb col·lectius vulnerables, la rehabilitació d'entorns i habitatge–, així com el desenvolupament local rural.
Obert el període de sol·licituds:

El període per sol·licitar els ajuts està obert entre el 22 de novembre i el 14 de desembre de 2022, i els poden demanar les següents entitats:

  • Els òrgans de l'administració de la Generalitat de Catalunya i els seus organismes públics vinculats o dependents.
  • Les altres entitats del sector públic de la Generalitat de Catalunya.
  • Les corporacions locals catalanes i/o entitats dependents o vinculades a aquestes.

Per a més informació, us podeu adreçar a la bústia de consulta primeraexperienciaaoj.soc@gencat.cat. 

Per a més informació: https://bit.ly/3utGfWs