Notícies d’interès

Èxit del segon Networking ODISSEU SEGRIÀ NORD per impulsar l’emprenedoria juvenil vinculada al territori

Publicada a Convocatòries, Estudis, Garantia Juvenil, jove_segrià, Novetats, Recursos, Treball. el Divendres 21 de maig de 2021


Una setantena d’estudiants de l’Escola de Capacitació Agrària d’Alfarràs han participat aquest divendres en la segona edició del Networking Odisseu Segrià “Aposta per tu i per un món més rural” impulsada per les àrees de Joventut i Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Segrià. L’objectiu de la jornada és per donar eines al jovent del territori per fomentar l’emprenedoria vinculada al món rural.

Durant la inauguració, el vicepresident del Consell Comarcal, Toni Bosch, ha destacat “l’aposta del Consell Comarcal per consolidar aquesta jornada per tal d’impulsar activitats econòmiques agrícoles de valor afegit i vinculades amb el món rural, promoure l’arrelament i lluitar contra el despoblament rural.” Així mateix, ha animat a l’alumnat a “despertar el talent jove que tenim al territori i convertir-lo en generador d'ocupació i d'oportunitats laborals per al jovent, amb projectes empresarials innovadors”.

El Consell Comarcal ja està treballant per fer altres networkings de foment de l'emprenedoria juvenil a d'altres municipis de la comarca.

Els assistents al Networking Odisseu han pogut conèixer de primera mà dues experiències d’èxit vinculades al món rural d’emprenedors joves del territori, que són un exemple que l’agricultura i l’entorn rural poden esdevenir un valor i generar oportunitats de negoci respectuoses amb el medi: l’allotjament rural Masia Torre Roca, d’Aitona, i el projecte Organa-Espirulina, d’Almenar.

La jornada també ha acollit diverses xerrades sobre els valors de l’emprenedoria i experiències d’emprenedoria agrícola a càrrec de Roser Montero, Tècnica de la Secció d'indústries i Comercialització dels Serveis Territorials del DAAM a Lleida, i Josep Jové Jové, Cap de l'Oficina Comarcal del Segrià del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, així com la xerrada “Experiències al territori: Elements comuns en els projectes d’emprenedoria”, a càrrec de Gemma Cortada, gerent del Consorci Grup d’Acció Local Noguera-Segrià Nord-Leader.

La iniciativa compta amb el suport de Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i la Direcció General de Joventut del Departament d’Afers Socials i Famílies, i es fa a partir d’una iniciativa conjunta de la Fundació del Món Rural i de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, amb la col·laboració dels Grups d’Acció Local Leader de Catalunya i la xarxa de professionals de joventut.