Notícies d’interès

Èxit del tercer networking ODISSEU Segrià Nord per impulsar l’emprenedoria juvenil vinculada al territori

Publicada a Accions als INS, Estudis, jove_segrià, Novetats, Societat i Cultura, Treball. el Dijous 28 de abril de 2022


S’ha celebrat a l’explotació agrària de Lo Vilot, a Almacelles, amb la participació d’una setantena d’alumnes de l’Escola de Capacitació Agrària d’Alfarràs

El Consell Comarcal ja treballa en un nova edició per aquesta tardor a la zona del Segrià Sec

Una setantena d’estudiants de l’Escola de Capacitació Agrària d’Alfarràs s’han desplaçat aquest dimarts a la tercera edició del Networking Odisseu Segrià Nord. La jornada ha dut per títol ‘Aposta per tu i per un món més rural’ i ha estat impulsada per les àrees de Joventut, Promoció Econòmica i Referents d'Ocupació Juvenil del Consell Comarcal del Segrià.

L’objectiu de la jornada era donar eines al jovent del territori per fomentar l’emprenedoria vinculada al món rural. S’ha dut a terme a l'explotació agrària de la Granja Cervesera de Lo Vilot, a Almacelles. Lo Vilot Farm Brewery és una cooperativa d'agricultores i cerveseres artesanes que treballen una producció de circuit tancat, potenciant la producció local i ecològica sota criteris de sostenibilitat.

Després de les dos edicions anteriors jornades de l'acció Odisseu celebrades a la mateixa l’Escola de Capacitació Agrària d’Alfarràs, ara ja era el moment de programar sortides per poder veure in situ el funcionament d'aquestes empreses rurals.

Durant la inauguració de la jornada, el vicepresident Toni Bosch ha destacat “l’aposta del Consell Comarcal per consolidar aquesta jornada per tal d’impulsar activitats econòmiques agrícoles de valor afegit i vinculades amb el món rural, promoure l’arrelament i lluitar contra el despoblament rural”. Així mateix, ha animat l’alumnat a “despertar el talent jove que tenim al territori i convertir-lo en generador d'ocupació i d'oportunitats laborals per al jovent, amb projectes empresarials innovadors”.

Els assistents al Networking Odisseu han pogut conèixer de primera mà l'experiència de producció de Lo Vilot Farm Brewery, un clar exemple d’èxit que vincula joves del territori al món rural, treballant sota paràmetres d’agricultura de proximitat, ecològica, sostenible i d'alta qualitat en el seus productes.

La jornada també ha acollit un procés de dinamització amb Tàctica 360, empresa coach en processos d'orientació, talent emergent i competències personals.

Tant la inauguració de la jornada com la cloenda han comptat amb la participació de Toni Bosch, que ha estat acompanyat de Vanessa Olivart, alcaldessa d’Almacelles, Maricel Segú, coordinadora territorial de Joventut, i Josep Jové, cap de l’Oficina Comarcal del Segrià-Serveis Agrícoles de l'Oficina Comarcal del Segrià.

La iniciativa compta amb el suport de la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials, i es fa a partir d’una iniciativa conjunta de la Fundació del Món Rural i de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, amb la col·laboració dels Grups d’Acció Local Leader de Catalunya i la xarxa de professionals de joventut.