Notícies d’interès

L’arrelament i l’economia social, eixos de la segona jornada networking Odisseu del Segrià Sec de Llardecans

Publicada a Associacionisme, Garantia Juvenil, jove_segrià, Novetats, Participació Juvenil, Recursos, Societat i Cultura, Treball. el Dilluns 26 de setembre de 2022


Celebrada sota el lema ‘Aposta per tu i per un món més rural’, la sessió ha inclòs una taula redona sobre projectes basats en l’economia social solidària i el cooperativisme al territori de Ponent. La jornada ha estat inaugurada pel president de l'ens, David Masot.

Llardecans ha estat l’escenari de la 2a Jornada Networking Odisseu-Segrià Sec 2022, dedicada a l’arrelament i l’economia social solidària sota el lema ‘Aposta per tu i per un món més rural’. La sessió va comptar amb una trentena de participants entre càrrecs polítics, tècnics/ques, entitats i empreses.

La jornada es va desenvolupar al llarg de tot el matí a la sala del ball de Llardecans i va comptar amb la presència del President del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, i l'alcadessa de Llardecans, Carme Pinyol.

Organitzada pel Servei Comarcal de Joventut “Jove_Segrià” del Consell Comarcal del Segrià i amb el suport de l'àrea de Promoció Econòmica, de l’Ajuntament de Llardecans i de la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials de la Generalitat, la jornada va donar a conèixer iniciatives de cooperativisme aplicades a la demarcació de Ponent amb la voluntat de reproduir i generar teixit generador d’iniciatives en matèria d’ocupació, arrelament, inclusió, habitatge i projectes socio-culturals.

Així, després de la benvinguda, es va celebrar la taula redona ‘Economia Social Solidària i Cooperativa al territori de Ponent-Projectes amb impacte territorial. Cultura/Habitatge/Sociocomunitari’, que va comptar amb la participació de Marcel Vidal, coordinador de Ponent Coopera; Sebastià Mata, responsable i gestor del Bar Centro de Maldà; l’artista, il·lustradora i directora creativa Lara Costafreda, impulsora del projecte 'Repoblem' a Llardecans i 'Català per a la inclusió'; Èric Morros, educador Social, soci i membre d’Obrint Portes; i Enric Blasi, membre fundador i component de la Companyia de Comediants La Baldufa.

Després d’un descans, va tenir lloc una dinamització i una sessió de treball amb Tàctica 360 per afrontar els reptes del despoblament i les futures línies de treball a la comarca del Segrià.

Aquesta jornada és la cinquena a la comarca del Segrià en matèria de projectes Odisseu en poc menys de dos anys i la segona que es fa a la zona del Segrià Sec.