Notícies d’interès

Més de 5.500 contractes per a joves en situació d’atur

Publicada a Associacionisme, Convocatòries, Estudis, Garantia Juvenil, jove_segrià, Novetats, Recursos, Servei d'Informació Juvenil, Treball. el Dilluns 18 de octubre de 2021


El SOC oferirà ajuts a empreses, treballadors autònoms i cooperatives de treball associat per contractar joves durant un any a jornada completa.

Les persones joves són històricament un dels col·lectius més afectats per l’atur i la precarietat laboral, i la seva situació s’ha vist encara més agreujada pels efectes econòmics i socials de la pandèmia de la covid-19.

Per això, el Departament d’Empresa i Treball posarà en marxa els programes de foment de l’ocupació i la contractació, especialment de persones treballadores joves.

En aquesta línia, durant aquest darrer trimestre, el SOC oferirà ajuts a empreses, autònoms i cooperatives de treball associat per un valor total de 125 milions d’euros per a la contractació de persones treballadores menors de 30 anys durant un any a jornada completa.

La meitat del pressupost (62,5 milions d’euros) es destinarà específicament a contractes en pràctiques per a joves amb formació (ja sigui títol universitari, cicles formatius de grau mig, superior o equivalents, o certificats de professionalitat), i l’altre meitat, a contractes per a joves que no poden subscriure un contracte de pràctiques. En total, es preveu la contractació de més de 5.500 persones joves aturades.

Aquest programa està finançat al 100% pel FSE com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia COVID-19, amb l’objectiu de sacsejar les xifres de desocupació juvenil, oferir experiència laboral als treballadors i les treballadores joves i incentivar les empreses a la contractació de qualitat d’aquest col·lectiu.

Les persones joves en situació d’atur interessades en ser contractades dins d’aquests programes s’han de posar en contacte amb la seva Oficina de Treball a través del telèfon 900 800 046. Els requisits són tenir entre 16 i 29 anys i estar inscrita al SOC com a demandant d’ocupació.

216 milions d’euros en polítiques actives d’ocupació adreçades específicament a les persones joves

En total, el Departament d’Empresa i Treball destinarà 216 milions d’euros entre el 2021 i el 2022 a polítiques actives d’ocupació adreçades únicament a les persones joves. Uns programes específics que es veuen complementats també amb d’altres actuacions del SOC i del Departament dirigides a la població general on també hi tenen cabuda les persones treballadores joves.

Aquest pressupost històric permetrà beneficiar més de 25.000 joves, entre els ajuts a empreses per a la contractació de menors de 30 anys en situació d’atur; programes d’orientació, formació i experiència laboral per a joves que necessiten un suport específic, i programes de formació professional per a l’ocupació. En definitiva, un conjunt d’actuacions per donar una resposta adequada a les necessitats i realitats de cada jove.

Pràctiques laborals: https://bit.ly/3FXZ74f

Contractes laborals: https://bit.ly/3jelOqZ

Les persones interessades heu de demanar cita prèvia a través del telèfon gratuït 900 800 046 (DL-DV de 08.00h a 14.00h) per tal de fer les tramitacions oportunes a l’oficina de Treball que us correspongui.

Si tens dubtes: contractaciojoves.soc@gencat.cat