Notícies d’interès

Mig centenar de joves han trobat feina gràcies a les Referents d’Ocupació Juvenil del Consell Comarcal del Segrià

Publicada a Novetats, Treball. el Dimecres 16 de desembre de 2020


Mig centenar de joves del Segrià han trobat feina durant l’últim any gràcies a l’assessorament i l’acompanyament del programa Referent d'Ocupació Juvenil, vinculat a l’àrea de Joventut del Consell Comarcal del Segrià. En l’àmbit educatiu, una cinquantena de joves han continuat formant-se en estudis reglats i 24 joves més fan algun tipus de formació no reglada després d’utilitzar aquest servei.

Des del gener, les dues Referents d’Ocupació Juvenil del Segrià han assessorat 178 joves, principalment de 16 a 22 anys, i han fet més de 500 atencions, de forma presencial o telemàtica. El Consell Comarcal valora molt positivament les dades, sobretot tenint en compte la situació de la pandèmia sanitària i que una de les principals preocupacions dels joves és l’emancipació.


Algunes de les principals accions que es fan en aquest servei és ajudar els joves a definir el seu objectiu professional, explicar les eines de recerca de feina com l’elaboració o millora del currículum, fer cartes de presentació, donar a conèixer el mercat de treball, eines i canals de recerca de feina, etc.
Malgrat les restriccions per la pandèmia i el tancament dels instituts durant mesos, s’han fet 13 sessions grupals amb joves d’alguns municipis i instituts de la comarca, on s’expliquen els diferents programes i òrgans de l’àmbit ocupacional com el SOC o el Garantia Juvenil. També s’han fet 62 coordinacions amb entitats del territori relaciones amb temes formatius i 66 coordinacions amb serveis socials, ja que molts joves s’han derivat des d’aquesta àrea al programa d’ocupació.


El Programa Referent d'Ocupació Juvenil està emmarcat en el Programa Garantia Juvenil i proporciona als joves coneixement sobre el mercat laboral, i les alternatives d’ocupació i formatives, promou la vinculació del jovent amb la comunitat i, si s’escau, el deriva a altres dispositius. El programa està cofinançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.