Notícies d’interès

Subvenció per afavorir l’autoocupació de joves en el marc del programa REACT-UE

Publicada a Convocatòries, Garantia Juvenil, Novetats, Recursos, Treball. el Dijous 16 de desembre de 2021


Aquests ajuts consisteixen en una subvenció d’un import fix de fins a 13.510 euros per a cada jove que es doni d’alta com a persona treballadora autònoma durant dotze mesos per garantir un ingrés mínim a la persona treballadora autònoma a l’inici de la seva activitat econòmica.

Per tenir-hi dret, s’haurà de donar d’alta de manera ininterrompuda al règim especial de la Seguretat Social dels treballadors autònoms (RETA), al règim especial de treballadors del mar, al règim especial de treballadors de la mineria del carbó, o a la mutualitat del col·legi professional corresponent durant un període de dotze mesos.

Beneficiaris

Poden sol·licitar aquests ajuts els i les joves d'entre 18 i 29 anys (ambdós inclosos) ques hagin iniciat una activitat com a treballadors o treballadores autònoms des de l’1 d’octubre de 2020 fins a la data màxima de presentació de sol·licituds.

Per poder demanar l'ajut cal que prèviament estiguessin inscrites com a persona demandant d’ocupació no ocupada (DONO) al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya o bé al programa de Garantia Juvenil, en situació “Inscrit beneficiari” i disposar de domicili fiscal i centre de treball, a Catalunya.

+ info a: https://bit.ly/3yFIp6A

Accés al tràmit: https://bit.ly/3mafnqA